Miközben ment a huzavona a biztosítóval, amiért nem akarták kifizetni a náluk biztosított, majd Brazíliában megbetegedett magyar asszony kinti kezelését és hazaszállítását, az idős néni hétfőn meghalt a kórházban – írta a hvg.hu.

Tapasztó Lajosné Brazíliába idősebb lányával három hétre nyaralni, de kinn elkapott egy fertőzést. A kinti orvosok szerint állítólag elég gyakori, hogy az európaiak szervezete így reagál az idegen környezetre, de a biztosító arra hivatkozva kihátrált a kötelezettségvállalásból, hogy a fertőzés a 70 éves asszony korábbi rákos betegségével van összefüggésben, így erre nem terjed ki a fedezetük.

A család a Facebookon indított gyűjtést, hogy haza tudják hozni édesanyjukat, ez ugyanis mintegy 4 millió forintos költséget tett volna ki.

„Lehet, hogy cinikus vagyok, de így járt jól a biztosító, már nincs kit hazahozni. Mindenki azt hiszi, hogy vele ilyen nem történhet, de aztán egy pillanat alatt kiderül, hogy itt van egy helyzet, amiben nincs gyakorlata a magyar hatóságoknak, és az a végeredmény, hogy 'hát így jártál'" – mondta a hvg.hu-nak az asszony lánya, Tapasztó Zsuzsa.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
De akkor mire is van biztosítva az ügyfél? Meteorbecsapódásra esetleg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
@SpamKontroll: Nagyon megnyugtató a külföldre utazóknak hogy ilyen csodálatos befolyásos és elismert államban születtünk és élünk . :-((((((
SpamKontroll
@dömdödöm: Megnyugtató, hogy van olyan magyar nagymami, aki ki tud menni nyaralni Dél-Amerikába...

NNah, mennem kell a gyerekért...
Yoda69
50 ev felett sokkal kedvezotlenebbek a biztositasi feltetelek. Javaslom a karosultnak alaposan nezesse at egy ugyveddel, mielott perbe fog, mert meg a vegen a perkoltseget is neki kell majd fizetni, ami vagyon lesz, reven egy tavoli orszagrol van szo, ahova majd ki is kell menni a vizsgalata alatt.
A masik pedig a vilagnak vannak rizikos reszei, ahova meg kedvezotlenebb feltetelekkel kot biztositast a biztosito, es rengeteg a kizaro ok. Nos Brazilia, Kina, szeinte egesz Del-Kelet Azsia, Mxico, a kozel kelet mind mind ide tartozik.
alte trottel
@sentinel216: Perelni! Perelni a vagyoni és _KURVAMAGAS_ nem vagyoni kártérítésért!
Előre szólok, hogy a magyar (kurvárafüggetlen és mégkurvábbra szakszerű) bíróság nyomorúságos filléreket fog megítélni, viszont Strassbourg akkorát, hogy biztosító nyögni fog tőle!
dömdödöm
tudom nem teljesen ugyan az az eset de a Tóásót sem tudják hazahozni már évek óta
mert kéne hogy megtudjuk a teljes igazságot a rózsa -floresz és társai likvidálása ügyében . A baltást meg simán kiadták gond nélkül . :-(
mandiner.hu/cikk/20130825_kulugyminiszterium_helyezzek_szabadlabra_toasot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.