561 magyar nyugdíjas már elmúlt 100 éves. Több tízezer 90-100 éves nyugdíjas él Magyarországon, a legidősebbek között szép számmal képviseltetik magukat a 100 év felettiek is. Egyesek több százezres havi ellátást is kapnak, a rekorder 870 ezer forintot kap havonta. A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy pontosan hány 90 év feletti nyugdíjas is él hazánkban, mennyit keresnek ők, illetve az átlagnyugdíjasok, illetve mekkora hazánkban a csúcsnyugdíj. A gyűjtés szerint 2014. januárjában 561 olyan nyugdíjasnak folyósítottak ellátást, aki már elmúlt 100 éves. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) emellett a lappal közölte, hogy a legidősebb ellátott 110 éves, ami azt jelenti, hogy az igen szép kort megélt illető körülbelül fél évszázada lehet nyugdíjas (természetesen attól függően, hogy mikor nyugalmazták). A kilencven év feletti nyugdíjasok 38 ezren vannak. Ők egyébként az összes öregségi nyugdíjban részesülőknek a két százalékát teszik ki, és az átlagnál valamivel...

Forrás: index.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Valószínű, hogy a parlamentben ücsörögnek a legjobban kereső nyugdíjasok is...Körülöttem, ahol én élek, s beleértve a családomat is, a nagyon kevés nyugdíjat kapó idős emberek élnek, akik abból a kevésből is a minimálbéres gyermekeiket és unokáikat segítik! Pl. 88 éves volt ápolónő 42 éves munkaviszony után most 84.000Ft-ot kap.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@szandokan: 16:17 Látod, ezt soha nem fogom megérteni, és egész biztos, hogy utánozni sem. A tárgyakra büszke, meg a pénzére, mint Dagobert bácsi? Mert ezt Ő érte el és ettől boldog?
Igen, az ember pénzből él, de nem a pénzért!
szandokan
@JAJMÁR: Nem szimplán a tárgyakra, meg a pénzére, hanem arra, amivel idáig eljutott. Mondjuk sokszor, hogy a legbüszkébbek a gyerekeinkre vagyunk, ők a világon a legfontosabbak, és ez így is van. Viszont nem elég őket megcsinálni, fel is kell nevelni őket, ruházni, etetni, iskoláztatni, taníttatni, stb. Ehhez pedig pénz kell, a pénzhez pedig munka. A pénz nem boldogít, mondják ezt azok, akiknek soha nem volt. Persze egy komoly tragédiát semmilyen pénz nem pótol, de ne legyünk pesszimisták. Van még egy ilyen elszólásom: A szépség belülről fakad, mondta a 150 kilós, ronda kövér nő, aki még soha nem volt férfival...:-))
Desischado
Akik keményen dolgoznak, vagy nem, vagy alig van nyugdíjuk, ezek meg száezreket tesznek zsebre! Ez aztán a király!
JAJMÁR
@szandokan: 23:49 Jól szóltál, tényleg, tetszik :)
Persze, hogy a gyerekekre vagyunk a legbüszkébbek, de most nem erre gondoltam.
Te mire vagy büszkébb, a vagyonodra, autódra, házadra, vagy arra a sikerre, aminek ezek a járulékai?
Persze, hogy fontos a pénz, de manapság már - és ez dívik a fiatalok, sőt a gyerekek körében is - nem feltalálók, meg tűzoltók akarnak lenni, hanem gazdagok.
A vagyon és a magasabb életszínvonal nem egy munkának, sikernek a hozadéka, hanem maga a cél! Ezért a célért pedig bármit !!! megtesznek, és belefér az erkölcsi moráljukba a másik ember tudatos eltaposása is, a mások sikerének arrogáns elvétele is..
Nekem erről van saját tapasztalatom, talán azért "ugrok" mindig a témára, mert érint.

Már nem számít annyira, de hogy értsd miről van szó: a felépített "sikeres életemet" vette el valaki nagyon aljas módon. Olyan eszközökkel, amilyenekkel én nem harcolok. Aztán amikor megszerezte, kivette belőle azt a pénzt amit csak lehetett, jóval többet, mint én. Mégis, úgy tűnik itt a vége, mert az ő személyéből hiányzik az ügy iránti "elhivatottság", ez a szükséges plusz, és amit csinál az üres, fantáziátlan.
Ezt a pluszt ugyanis nem lehet megvásárolni.
Egyébként igen, a szépség belülről fakad, meg a siker is, csak nem mindenki találja meg belül, mert nem ott keresi...
szandokan
@JAJMÁR: Nekem az okozza természetesen a legnagyobb örömöt, amikor megint alkotok valami olyat, ami csak az enyém. Ennek a hozadéka a pénz, jól mondod. A fiatalok körében pedig tényleg ez a legfontosabb, az azonnali gazdagság, ha lehet, munka nélkül. Egy barátom fia kicsit visszahúzódó természetű, sokszor próbálom biztatni, segíteni, de adtam neki egy elég hülye ötletet a múltkoriban, hogy próbáljon ismerkedni a neten, mert valószínűleg oda is olyan lányok lépnek fel, akik szintén visszahúzódóbbak. Na, az első két lány egyből azt kérdezte, milyen autója van...Több tanácsot nem adtam neki. A példád egyébként szintén nem ismeretlen számomra, az üzleti világban sok ilyet láttam, de még kicsi szinten is. Egy ismerősöm még sok évvel ezelőtt nyitott egy videótékát egy barátjával, és megegyeztek, hogy az első időszakban spórolnak, hogy a befektetés visszatérüljön. Az ismerősöm be is tartotta, de a barátja költötte keményen a pénzt, majd szét is váltak az útjaik. A bizalom, ami létező fogalom volt valamikor, ma már csak mint szó létezik.
JAJMÁR
@szandokan: 13:34 Akkor ebben a témában tökéletesen értjük egymást . Ez is egy siker :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.