Takács István, a Demokratikus Koalíció alapítója a múlt csütörtöki Heti Válaszban azt állította: Gyurcsány Ferenc már 2010-ben előkészítette az MSZP szétszakítását, ám másfél évig még tudatosan erodálta belülről a szocialistákat. A DK cáfolt, jogi lépéseket helyezett kilátásba. Most bemutatjuk Takács bizonyítékainak egy részét.

Forrás: Válasz.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Amit az MSZP tett Gyurcsánnyal -ez volt a legkevesebb amit tehetett.ő szerette volna gatyába rázni a pártot - az pedig kihátrált mögüle - és lett belőle ami lett.
Ezt nehéz lesz rendbe hozni az MSZP-nek
Nil
Amit az MSZP tett Gyurcsánnyal -ez volt a legkevesebb amit tehetett.ő szerette volna gatyába rázni a pártot - az pedig kihátrált mögüle - és lett belőle ami lett.
Ezt nehéz lesz rendbe hozni az MSZP-nek
bencemacska
Ez csak arra bizonyíték, hogy segítették egy párt létrehozásában - szakmai tanáccsal - a nyilatkozót.
Csak arra nincs adat, hogy az interjú alany mennyit kapott a "bizonyítékokért"!
Senara
Annyira szánalmas . Miért félnek Gyurcsánytól 4 fővel vannak a parlamentbe , mindenki tőle szeretne elvenni szavazatot ? Tudjátok most már azt gondolom a DK vitte be a szocikat a parlamentbe Bajnaistól Fodor Gabikáig . A kopasz mszpés is betámadta már őket . Miért ?
nemkati
Azt, hogy tudatosan erodálta az MSZP-t, az csak ennek a Takácsnak az állítása.
Az e-mailekből az derül ki, hogy Takács a Demokrata Párt nevű párt megalakításához segítséget kért Gyurcsánytól 2011 februárjában, és az a párt meg is akakult.

" A DK elődje 2011 februárjában Demokrata Párt néven alakult egyes az MSZP-ből korábban kilépett XVII. kerületi párttagokból, elnöke Takács István volt. Májusban a sajtóban nyilvánosságot kapott, hogy Gyurcsány hívei új pártot alapítottak. Erre ő ezután úgy reagált, hogy tudomása van erről, és úgy magyarázta a helyzetet, mintha az MSZP számára foglalták volna le a nevet, lehetőséget teremtve arra, hogy a párt átalakulása esetén nevében is jelezze az új politikai orientációt."

Gyurcsánynak és Takácsnak nyilván nézeteltérése volt egymással, ami miatt ez a botrány most kirobbant.

Gyurcsány 2011 októberig tagja volt az MSZP-nek, rengeteg kísérletet tett a párt megreformálására, de addigra már nagyon sok ellensége volt, és emlékszem, rengeteg konfliktus volt közte és a párt között.
bencemacska
@nemkati: Mi az, hogy konfliktusa volt? Kirúgták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.