Az enyhe télnek köszönhetően, a tavalyinál jobban áll a földgáztárolók téli felkészülése, a magyarországi tárolókban az egy évvel korábbihoz képest mintegy nyolc százalékkal több, összesen 2650 millió köbmétert meghaladó földgáz áll rendelkezésre – közölte az MVM Magyar Villamos Művek az MTI-vel.

A társaság közlése szerint június vége óta az MVM Csoport 4 tárolójában a betárolás üteme jelentősen megnőtt, jelenleg napi 15 millió köbméteres szinten van. Magyarország irányába a földgázszállítás jelenleg is folyamatos és biztonságos, a magyarországi földgázimport az elmúlt héten Ausztria felől napi 14 millió köbméter, míg Ukrajna felől napi 16-17 millió köbméter között alakult. A Magyar Földgáztároló Zrt. a Magyarországra érkező földgáz mintegy kétharmadát tárolja be. Az ukrán válság a gázimportra nincs hatással, az MVM folyamatos kapcsolatban áll partnereivel, az egyeztetések mindennaposak – írta közleményében a cég. 

Összesen 5,84 milliárd köbméter gáz fogyott 2013-2014 telén Magyarországon a fűtési szezonban, ez 1,48 milliárd köbméterrel volt kevesebb, mint egy évvel korábban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.