Gyorsított eljárásban jogerősen börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság két fiatal férfit, aki a debreceni klinikák kórtermeiből alvó betegek értéktárgyait lopta el – közölte a hajdú-bihari főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Jónáné Pocsai Edit tájékoztatása szerint a büntetett előéletű gyanúsítottakkal szemben egyebek mellett "védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette" miatt a Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki: a fiatalabb gyanúsított egy év, a különös visszaesőnek minősülő másik gyanúsított két év négy hónap szabadságvesztést kapott.

A gyanúsítottak július 12-én a hajnali órákban azért mentek be a klinikák területére, hogy alvó betegektől értéktárgyakat vegyenek el. A nőgyógyászat egyik kórterméből elvittek egy 120 ezer forint értékű mobiltelefont, valamint az alvó beteg táskáját, pénztárcáját, bankkártyáját, egy másik kórteremből pedig a szintén alvó beteg mobiltelefonját.

Ezután kerékpárral a Nagyerdei Stadion környékére mentek, átkutatták a táskát, s az eltulajdonított tárgyakat a készpénz és a telefon kivételével eldobták. Az egyik sértettnek okozott 136 ezer forint kár nem térült meg, míg a másik sértett mobiltelefonját lefoglalták, a sértett visszakapta – ismertette a főügyész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.