Ferenc pápa elődeinél sokkal gyakrabban emlegeti az ördögöt, a Vatikán pedig nemrég elismerte a nemzetközi ördögűzők társaságát – de mit jelent ez itt, Magyarországon, 2014-ben? Egyáltalán milyen az, ha valakibe belebújik a „gonoszlélek”? Nagy nehezen sikerült találnunk egy magyar exorcista plébánost, aki segített értelmezni az ördög-helyzetet. És akkor már Az ördögűző című filmről is megkérdeztük.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
A legnagyobb ördög a munkanélküliség, a pénztelenség, a reménytelenség.

Egyébként nincs ördög. Minek is lenne, isten sincs...
Sziszifusz
Ördög = gonoszság, kegyetlenség, rossz akarat, kapzsiság stb.

Sok emberben ott van az ördög. Sorolni lehetne a magyar politikai szereplői közül jó néhányat. Ők hatalmukat kihasználva, a lakosság nyomorba taszításával, a mammon szolgái. Mert szerintük " mindenki annyit ér amennyije van"
Közük sokan vannak akik a vallásosság álcája mögött folytatják kegyetlen politikájukat.
sokanvagyunk
Boszorkányégetést is vállal? - a vállalkozása tevékenységi körébe belefér, remélem, OKJ-s a szaki...
Dr plágium
A skizofrén betegekre ráfogják, hogy megszállta őket az ördög."A skizofrénia, szkizofrénia vagy hasadásos elmezavar olyan kóros mentális állapot, amelyet a mentális folyamatok összeomlása, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása, rossz érzelmi alkalmazkodás, érzékcsalódások és téveszmék jellemeznek"
hu.wikipedia.org/wiki/Skizofr%C3%A9nia

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.