Néhány hónap és a rendőrség vagy a nemzetbiztonsági szolgálatok már nemcsak a telefonhívásainkba hallgathatnak bele, de azt is megnézhetik, hova utaztunk, kivel találkoztunk, meddig és hol várakoztunk.

Az állami adatbázisokba kerülő információk megosztásának jogi szabályozása őszre készül el, miután a rendőrség vagy a nemzetbiztonsági szolgálatok belehallgathatnak a telefonhívásainkba, megnézhetik, hogy hova utaztunk, kivel találkoztunk, meddig és hol várakoztunk. Igen, ez Orwell világa, de a technikai korlátok rég elhárultak a teljes megfigyelés elől, így a kormány most megteremti a teljes ellenőrzés jogi hátterét. – jelent meg a NOL-ban, Kapitány Szabó Attila írása szerint.

A hatósági kamerarendszerek leolvassák az autók rendszmát, arcfelismerő rendszerük kiváló, a mobillal parkolók maguk árulják el, hogy hol voltak és meddig. A kormány márciusban döntött az „egyes közúti közlekedési rendszerek közötti együttműködési képesség feltételeinek megteremtéséről, valamint az ezen rendszerek által gyűjtött adatok kölcsönös felhasználása jogi kereteinek kialakításáról”. A kormány határozata alapján a belügyi és a fejlesztési tárcának június 30-ig kellett felülvizsgálniuk a „közlekedési rendszerekben keletkező, valamint az egyes kapcsolódó hatósági és közútkezelői nyilvántartásokban kezelt” adatok megosztását befolyásoló jogszabályokat.

"Az állami információs rendszerből néhány gombnyomással kinyerhető adatok valóban csak a tilosban járók megrendszabályozásánál kerülhetnek elő, vagy, mondjuk, a „nemzetbiztonsági” érdekekre hivatkozva meg nem nevezett felhasználók esetleg az üzleti és politikai csatározásoknál is hasznát látják. Esetleg megtudható, hogy a nemzeti együttműködés rendszeréből kimaradt pártok vezetői merre járnak, kikkel találkoznak." – vetíti előre a variációkat, a Népszabadság publicistája.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
ez nekik a szabadság meg a demokrácia . Undorító ! :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gödörben
magyar=magyar, ember=ember akkor nincs kifogásom. Különben nem járulok hozzá a kukkoláshoz.
De mivel nekem nincs rejtegetni valóm, vagy nem sunnyogok oda is bekukkolhatnak ha hagyom. Lehetőleg jó meghajtós kaja után.
gödörben
@varirmag: Mert a magyar állampolgár nem = a magyar állampolgárral. Ha még nem tünt volna fel. Jogok és kötelességek terén is ez van. Meg egyéb dolgokban is.
Vadlaci
Nem izgulni ! Munkaalapú és illiberális megfigyelés lesz ! És még ezek ugatnak a korábbi rendszer megfigyelőiről, besúgóiról ! A hülye, nem tudja, hogy minden társadalom munkaalapú. Hiszen a munkától,tanulástól értelmes lény a társadalmat alkotó ember / persze már aki.../ OV Hitler méltó utóda, csak nem tudja, hogy elődje megírta a Mein Kampfot, aztán Mein Kampec lett belőle. Na, besúgók,megfigyelők, erre mit léptek?
Yoda69
orban kis-kinair akar Magyarorszagon. Mindenki megfigyel mindenkit. Szabad sajto nincs. Az internet korlatozva van. Evente 4000 kivegezes van az orszagban, annak fele politikai. Aki felemeli szavat a rendszer ellen, hipp-hopp 10 ev borton/kenyszermunkat kap.
Remek vilag lesz. Koszonom, de en nem kerek belole.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.