Az éleződő ukrán konfliktus és az Ororszország ellen várható szankciók miatt, egyre többször merül fel a kérdés, hogy a hazai tározókban lesz-e elegendő gáz?

Két oldalról is megtörténhet az Ukrajnán keresztül Európába orosz gázt szállító csövek blokkolása: egyrészt az EU a beígért gazdasági szankciók meglépésével megtilthatja az orosz gáz- és olajimportot, másrészt Oroszország is tehet egy ilyen lépést, válaszul a gazdasági szankciókra – írja a STOP.

Jelenleg 860 millió mobil gázkészlet áll Magyarország rendelkezésére, ez közel kettő százalékkal kevesebb a tavalyi szinthez képest. Idén március végén kritkus szintre, 6,5 százalékra csökkent a a gáztárolókól kitermelhető gáz mennyisége. A betárolás június végén gyorsult fel, és napi 15 millió köbméter körül szívunk le. Napi 36-37 millió köbméter gáz érkezik Ukrajna, Ausztria és Románia felől Magyarországra, amelynek kétötöde a tárolókba kerül, egy részéből az itthoni fogyasztást elégítik ki, a többi pedig külföldre továbbítja az FGSZ Földgázszállító Zrt. - írják.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barew7
Azt hiszem itt most pont elgurult a gyógyszer!!! "egyrészt az EU a beígért gazdasági szankciók meglépésével megtilthatja az orosz gáz- és olajimportot, másrészt Oroszország is tehet egy ilyen lépést, válaszul a gazdasági szankciókra "
Netán majd talán az EU elrendeli azt is, hogy ne legyen tél???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.