Az Ipsos júliusi felmérése alapján a pártok sorában továbbra is a Fidesz áll az első helyen, bár csökkent a kormánypárt támogatottsága. Az MSZP elmozdult múlt havi történelmi mélypontjáról, de így sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek szintén bővült a tábora.

A közvélemény-kutató cég az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatásában kifejtette: a Fidesz ugyan veszített szavazókat az elmúlt egy hónapban – 37-ről 33 százalékosra csökkent a támogatottsága –, de előnye továbbra is jelentős a választókorú népesség körében.

Az MSZP elmozdult a múlt havi történelmi mélypontjáról, az akkori 8-ról 10 százalékra nőtt a támogatottsága, ám ezzel sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek tábora időközben 12-ről 13 százalékosra bővült – részletezték.

Az Ipsos szerint a Demokratikus Koalíciónak mostanában változékony méretű a tábora, amely ezúttal 3-ról 2 százalékra csökkent. Felmérésük alapján – írták – az Együtt-PM támogatottsága elég stabilnak tűnik, már harmadik hónapja 2 százalékot ér el a teljes népességen belül. Az LMP tábora is állandó, a választás óta folyamatosan a lakosság 3 százaléka preferálja.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 56 százalékon, a Jobbik 16 százalékon áll. Ebben az aktív körben az MSZP elég szorosan követi a nemzeti radikális pártot, 15 százalékot ér el. A biztos szavazói csoportban az LMP-t 4, az Együtt PM-et és a DK-t 3-3 százalék támogatja – tájékoztatott a felmérés eredményéről a közvélemény-kutató.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
És a KDNP?! Szerintem az 1%-t sem érné el, ha megmérettetnének külön! A legtöbb pénzt a semmiért ez a párt viszi haza! Jó fizetések, plusz a nyugdíjak!
Desischado
Ha a felmérés valós, akkor sok a birka, vagy még nem kaptak eleget a fidesztől az emberek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.