Szentmihályi Szabó Péter a Corriere della Sera olasz napilap szombati számában, a római nagyköveti jelöltségről való lemondásáról és az őt érő antiszemita vádakról – írja az ATV.

Véleménye szerint nem ő ellene, hanem a magyar kormány és Orbán Viktor ellen folyt a vita a római nagyköveti kinevezése kapcsán. Hangsúlyozta, hamisak az őt ért támadások alaptalanok, prekoncepciózusak és hamisak. "Nem tartom magam antiszemitának. Messze áll tőlem minden rasszista vagy idegengyűlölő érzelem" – nyilatkozta Szentmihályi, az olasz lapnak adott telefonos interjújában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken közölte, hogy Szentmihályi Szabó Péter arról tájékoztatta a tárca vezetőségét, hogy semmilyen nagyköveti posztot nem kíván betölteni.

Korábban még a Vox magazin is megdöbbenését kifejező cikket közölt Szentmihályi tervezett kinevezésével kapcsolatban: "Magyarország új olaszországi nagykövete azt gondolja, hogy a zsidók a sátán ügynökei, akik szolgasorba taszítják a többi embert" – írta a világ egyik leghíresebb magazinja.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A tegnapi olasz sajtó kimerítően foglalkozik a Szentmihályi-üggyel. Hosszabb cikket közölt a Corriere della Sera, az Il Mattino és a L'Unita. A cikkek arról számolnak be, hogy az olasz külügy még a nagyköveti akkreditáció elfogadása előtt jegyzékben kérte, hogy olyan személyt küldjenek Rómába Magyarország képviseletére, aki hatékonyan szolgálhatja az olasz-magyar kapcsolatok megerősítését A Corriere újságírója egyébként felhívta SzSz-t is, aki azt mondta, ő egyáltalán nem antiszemita, valójában a személye elleni támadások nem neki, hanem a jelenlegi kormánynak és Orbánnak szóltak.
karma1
Micsoda cikkcim! Nem inkabb azert mondott le, mert VALOBAN leirta azt, amit?

Nehez dolog am meg nem tortentte tenni a kommunizmust dicsoito verseit, meg azt a par beszolasat, ugyhogy most gozerovel beindult a szerecsenmosdatas nala...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.