A KDNP bejelentette, hogy támogatja a kormány bizarr koncepcióját a nyugdíjrendszer reformjára vonatkozólag, amelyet ősszel tárgyal a parlament.

Érvelésük szerint: "az európai országokban működő felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben az idősek nyugdíját az aktív korosztály járulékfizetései biztosítják, a mai aktívak későbbi nyugdíját ezért gyermekeik generációja fogja fedezni." Igazságtalan, hogy a gyermektelen emberek nyugdíját azok fizessék, akiknek a szülei hajlandóak voltak gyermeket szülni és megfelelő képzésben is részesítették őket.

A KDNP érvelésében nem kaphatunk választ az olyan fontos kérdésekre, hogy: igazságos-e a terv a fogyatékossággal vagy rossz anyagi körülmények között élőkre? Ki a megfelelő képzésben részesült? A több diplomás munkanélküli itthon vagy a kiváló asztalos, aki Németországban készít bútorokat? Milyen jogon kerül hátrányba, akinek egészségügyi okok miatt nem lehetett utódja? Milyen jogon szól bele az állam, befolyásolja bármiféleképpen is a szuverén emberi jogba, az utódnemzésbe?


Barát Gábor, a Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság korábbi vezetője elmondta a STOP kérdésére, hogy a nyugdíj finanszírozás problémáját az új rendszer nem oldja meg, a gyermektelenek, illetve az egy gyermekesek büntetése nonszensz, rendszeridegen, mivel a nyugdíj a munkával és járulékfizetéssel szerzett jog.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@kkalman: Az, hogy a nemzetközi protokollal nincs tisztában,
engem kevésbé zavar, mint az, hogy mosolyogva tűri, hogy
meglett emberek, sőt idős nők kezet csókoljanak neki! Ettől
van hányingerem. Mondjuk azoktól is, akik kezet csókolnak neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Grafix69: Minden tiszteletem a nevelőszülőké. Az embernek a saját gyerekével is vannak gondjai, bár az öröm nyilván több, mint a bánat, de azért nem vér szerinti gyermeket szépre, jóra tanítani még szebb feladat! Nevelőszülőnek lenni tényleg hivatás, olyan, mint a pszichológus, az orvos, az óvónő, az ápolónő, a tanár --egybegyúrva.
m.macskosz
@micfild: Szerencsére az én közelebbi és távolabbi ismerőseim között az idősebb korosztály hölgy tagjai között kevés az Alzheimer-kóros. :)
micfild
@m.macskosz: Nekünk csak a szüleink maradtak normálisak. Szerencsére.
szandokan
@Grafix69: Ha velem van bajod, nekem címezd, rendben?
Grafix69
@szandokan: Kérek engedélyt meghunyázkodni . Mi az a rendben? Ne fenyegetőzzél mert ha fenyegetve érzem magam ,hülye vagyok, ha meg hülye vagyok nem tudom mit csinálok rendben?
szandokan
@Grafix69: Van az úgy, hogy a hülyék nem tudják sokszor, mit csinálnak. Egyébként meg a fene sem fenyegetett téged, én csak nem szeretem, ha másnak emlegetnek a hozzászólásukban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.