Tamás Gáspár Miklós az ATV interjújában rövid elemzést adott a szerinte a rendszerváltás óta legkilátástalanabb időszakáról, amely Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédét követi.

Egy új rendszer bejelentése történt meg Tusnádfürdőn, amely rendkívül fontos esemény történelmünkben. A magyar állam egyszemélyi vezetője szakított egész eddigi életpályájával, az "úgynevezett szabad világban" kialakult társadalmi konszenzussal, a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjével – kezdte értelmezését TGM.

Véres zűrzavarra számít TGM Orbán hétvégi beszéde után

"Ez egy új rendszer bejelentése, amelynek a csírái megvoltak. Az elemei jól láthatók, illiberális államot épít, amit jól illusztrált azzal, hogy ha Magyarországon is perbe fogható lenne a miniszterelnök, mint az USA elnöke, akkor ő már rég nem lenne miniszterelnök" – mutatta be Orbán példáját a riport. Ezen felül fontos bemutatott elemnek tartja Tamás Gáspár Miklós, hogy emberi jogok elvét elavultnak tartja, a jóléti állam fogalmával szakítani akar, és Orbán számára a legszimpatikusabb modellek Szingapúrban, Kínában, Törökországban figyelhetőek meg.

Tamás Gáspár Miklós értelmezésében, ez azt jelenti, hogy ez a munkaalapú, illiberális eszme szakít az 1945 utáni szabad világban kialakult morális és társadalmi konszenzussal, a jóléti állam eszméjével, szakít az 1989 után kialakult magyar szabadsággal. "Orbán tusnádfürdői beszédével rendszerbe foglalta és politikai programmá tette azt, hogy Magyarországon deklaráltan megszűnt a demokrácia. Ez nem tréfa!" – figyelmeztet TGM.

Kálmán Olga azon kérdésére, hogy milyen következmények várhatóak, azt mondta: "Ez majdnem teljes diktatúra, amelyben a diktátor személye fontos és Orbán Viktor nem fogja kiengedni a kezéből a hatalmat. Véres zűrzavarra lehet számítani, lesznek őrültek, lelkiismeretlen emberek, akik nem haboznak majd romba dönteni bármit." Emellett Tamás Gáspár Miklós kijelentette, hogy a magyar egyelőre egy teljes mértékben legyőzött társadalom, amelyben nincs ideológiai ellenállás, mert belefáradtunk. "Senkitől nem lehet elvárni, hogy remény nélkül önfeláldozó legyen. Egyedüli reményt az adhat, hogy ameddig lehet, fönntartjuk és felmutatjuk a szabadság és egyenlőség gondolatát. A társadalom gyönge, lefegyverzett, de tudni azért lehet.” – zárja gondolatait az ATV műsorában, Tamás Gáspár Miklós.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
2,1 millióan szavaztak arra a kormányprogramra, hogy folytatjuk. 2,1 millió embernek elég volt ennyi. Választások után 2 hónappal fejtette ki a min.elnök, mit jelent a "folytatjuk" részletesen, Tusnádfürdőn. Vajon miért nem a választási kampány során??. Most már a napnál is világosabb, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy mindenki számára egyértelmű. A kormány eddigi tevékenysége is ez irányba mutatott, mégis 2,1 millióan (rengeteg!!)nem tudtak olvasni a jelekből és bevették .(beveszik) az "emút nyócévezést" A történelmi ismereteik is nagyon-nagyon hiányosak, mert ha tanulták volna hogy milyen dolgok vezettek a világban és Mo-n a forradalmakhoz és a háborúkhoz, akkor talán nagyobb felelősséggel teszik az X-et valahová. A probléma, hogy döntésük következményeit nemcsak ők viselik. Külön köszönet azoknak a határon túli magyaroknak, akik vették a bátorságot, hogy ilyen módon beleszóljanak az életünkbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Én már 2010-ben a baráti társaságomban, persze máshol nem de hangoztattam azon nézeteimet miszerint a Fidesz Gazdasági Fasizmusra törekszik és ezt meg is valósitja minden áron , hát tessék kérem itt van .Nem csak nekem volt a véleményem de mások nem nagyon tudták ezt elképzelni , gyakran mondogatták túlzok mert ezt úgy sem meri megcsinálni. De igen meri , a következő húzása az lesz,hogy bezárja az országot és szakít az Európai Unióval . Akik kint dolgoznak talán kapnak menekült státuszt talán vízumot vagy valamit de Magyarország sodródik a katasztrófa felé .
Desischado
@Grafix69: Teljesen igazad van. Neki az Unió csak addig kell, amíg jön a pénz. Ha már nem jön több pénz, azonnal kiléptet bennünket, és akkor Magyarországnak vége. Komolyan félek, mi lesz itt, a szegények felköthetik magukat, az biztos. Nem birom felfogni, hogy ez után a gyalázatos beszéd után, még mindig nyugi van, az emberek, - tisztelet a kivételnek - tényleg ennyire hülyék, hogy nem látják, hová tartunk?! Meg kell állítani ezt az őrültet, amíg véglegesen tönkre nem teszi az országot! Vagy elpusztítja!
Grafix69
@Desischado: 4 nap és itt van a családom , 8 nap múlva a kutyám is itt van
Vadlaci
@Desischado: Igazatok van, csak a baj, hogy az emberek ennyire hülyék, hogy mindent bevesznek. Sok emberrel találkozom, akiknek OV az Isten, ő nem hazudik, az ország jobban telajesít, stb. Amikor szembesítem őket a tényekkel,az nem akarják elhinni. Nincs igaza TGM-nek, nem lesz itt véres káosz, mert a birkának vezér kell, azt megkapta.
mate03
@Vadlaci: Egyszerűen nem értem!Elég sok helyen meg fordulok,lehet hogy rossz helyen,de szinte mindenki utálja a Viktort!Honnan a picsából van 2/3-da!Való színű hogy sok olyan ember van,aki egyszerűen bele törődött a sorsába és már semmi nem érdekli!Próbáljuk legalább mi fel ébreszteni őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.