Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének igazgatója szerint Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn mondott beszédében erős liberalizmuskritika fogalmazódott meg. Egy liberalizmusellenes érvelés hangzott el – tette hozzá.

Az elemző, a Századvég Alapítvány elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök egy logikusan felépített, érvelő, nem túl hosszú beszédet mondott, amelynek volt egy megírt és egy spontán része is. Orbán Viktor tett egy értékelést arról, hogy áll a világ – mondta Lánczi András, megjegyezve: Orbán Viktor mindig is törekedett arra, hogy a világot és abban Magyarország helyzetét együtt értékelje.

Lánczi András szerint Orbán Viktor nem mondta azt, hogy kiveszik az alkotmányból a liberális alapjogokat. Az alapítvány elnökének véleménye szerint Magyarországon megvalósult a liberális demokrácia. Azt nem kell védeni, számon kérni, ami megvalósult – szögezte le, megjegyezve: az a nagy kérdés, a jövőben hogy és mint legyen.

"Kritikátlanul tovább azt mímelni, hogy ezek a dolgok így mehetnek, nem megy" – fogalmazott az elemző.

A Századvég Alapítvány elnöke megjegyezte, a miniszterelnök a beszédében folyamatosan utalt arra, hogy a szociális piacgazdaság válaszút előtt áll. "Kétszáz éve ezzel a szabadversenyes kapitalizmussal küzdünk" – emelte ki az elemző, aki szerint két válasz lehetséges: vagy azt mondjuk, hogy államelvű módon közelítünk ehhez, vagy azt, hogy mindent a piacra hagyunk. "Jelzem, ez utóbbival még senki nem kísérletezett" – fűzte hozzá.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Helyes a bőgés, oroszlán: meg is kell hálálni a századvégnek juttatott százmilliókat.
Az meg, hogy kilóg a lóláb, kit érdekel?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
A fõnököt mindenáron meg kell védeni, mosdatni kell. Ha egyszer a vezír bukik akkor ennek a sok hûbéresnek - akiknek a munkája az adófizetõk részére annyi hasznot hoz mint a talicskában alvó, vizet gereblyézõ közmunkások - munka után kell nézni.
Dr. Felipe
Na most jöttek rá az idióták hogy mekkora baromságokat mondott vicctor és jönnek elő a megmagyarázók hogy nem is úgy van ahogy vicctor mondta.

Mikor embargót vezetnek be Oroszország ellen, ez az idióta meg pont most fényezi az oroszokat.
Mikor az ország 97% ban uniós pénzből épül és nem orosz pénzből.
lajospapa
Amit mondott a nagy semmin kívül, az a példaképekről szólt. Az Ő példaképeiről!
Desischado
Hitvány, moslék féreg! Engem nem tud beetetni, az eszemmel semmi baj, és pontosan értettem hazugovics a gyalázatos dumáját! Hiába próbálja ez a megélhetési hulladék kimagyarázni, hogy nem is úgy van, mert nálam nem válik be! Sajnos, nagyon is úgy van! Rohadnának meg!
Grafix69
Egyszer láttam a Gyürük ura c filmről egy dokumentum filmet ami azt magyarázta a balf@sz Európaiaknak,hogy míről szól a film , mi a mondanivalója mert itt Európában sokan nem tudták( mert egy rakás fos volt az is) Na ilyen ez a nagy magyarázat is me nem is ógy volt meg nem is azt gondolta meg a ugyan már.
Vadlaci
Kádár et. mellett nem volt ennyi seggnyaló szóvivő,meg "szakértő", meg szövegmagyarázó, mégis mindenki értette, hogy az öreg mit mondott. / A krumplileves legyen krumplileves =
nevezzük nevén a dolgokat/ Ez a Soros által finanszírozott kettéfűrészelt óriás vagy nem tudja,hogy mit beszél és azért kell utólag magyarázni, vagy nagyonis tudja, de azt is, hogy a birka népnek a hülyítés kell, ebből lehet diktatúrát faragni. / Ja, hogy az már megvalósult.../

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.