A Népesedési Kerekasztal javaslata szerint bónusz járna azoknak a szülőknek, akik gyermeket nevelnek. Javaslatukban az is szerepel, hogy csak azok a gyerekek számítanak, akik elvégzik a középiskolát, vagy szakmát szereznek.

A Cink.hu vette észre a Tumblren, hogy már 2012-ben is próbálkozott a dologgal Botos Katalin nyugdíjszakértő. Akkor így néztek ki a számok:

Alappontszám, átlagkeresetnél: 14,4 – 114 ezer Ft/hó
Gyerektelenség: mínusz 5,5 pont – 70,7 ezer Ft/hó
Egy gyerek: mínusz 3,7pont – 85 ezer Ft/hó
Két gyerek: nulla pont – 114 ezer Ft/hó
Három gyerek: plusz 2,2 pont – 131,8 ezer Ft/hó
Négy gyerek: plusz 3,5 pont – 142,3 ezer Ft/hó

Világosan kitűnik, hogy inkább a gyermektelen (és egy gyermeket nevelő) szülők büntetéséről van szó, mint a sokgyerekesek jutalmazásáról.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Az a helyzet hogy itt a csodálatos illiberális, unortodox, munkaalapú, értékteremtő társadalomban senkinek nem lesz nyugdíja csak alamizsna a vegetáláshoz. Aki szül egy zsompor gyereket annak sem mert nem lesz miből osztani nyugdíjat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@verőce21: És azokkal mi van, akik azért nem szültek, mert nem volt miből felnevelni, mint például nekem sem! Pedig nagyon szerettem volna! De egy gyereket etetni, ruházni, iskoláztatni is kell, és ha nincs rá pénz? Még jó, hogy mire odajutunk, ez a banda addigra sehol sem lesz! Gyalázatos, és elmebeteg ötlet! Na de a fidesz bandától nem is lehet mást várni!
verőce21
@Desischado: (22:37) A hiba az Ön készülékében van! Te nem most jutottál erre a sorsra, már régebben kezdődött a szerencsétlenséged. Ne mondd, hogy nem tanulhattál volna, vagy született segélyen élő vagy!
"Mindenki a saját sorsának kovácsa!"
m.macskosz
@verőce21: Az általam legutáltabb közhely:
"Mindenki a saját sorsának kovácsa!"
Yoda69
Felesleges aggodni holgyeim es uraim. Ez a torveny meg ezerszer fog valtozni, ahogy haladunk elore az idoben. Egyvalami boritekolhato viszont: jobb nem lesz. Sot.
Az orbani gazdasagpolitika padlora kuldte az orszagot, csak hitelbol tudjak fenntartani a latszat-kommunizmust, ami honapokon belul osszeroskad. Nyugdij termeszetesen meg lesz egy darabig, de 10 ev mulva mar nem biztos. Akarhany gyereket is szuljon a csalad/
pityuka
De az is megszívja, aki ide születik. Ezt hívják kollektív szopásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.