Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést Tóbiás József nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott – írta szerdai számában a Magyar Nemzet. Tóbiás 2003 óta él a Hagyó-házban, 2009-ben meg is vásárolta azt.

Tóbiás József évekig jogosulatlanul vett fel költségtérítést

A dolgot maga Tóbiás is elismerte a lapnak, azt azonban nem tudta megmondani, pontosan mennyi pénzt vett fel.Az MSZP elnöke az állandó lakcíme és a valódi lakóhelye közti eltérést „emberi, családi okokkal" magyarázta.

A költségtérítés két részből áll: egyik a lakhatási támogatás, amely 115 950 forint, s annak jár, akinek a fővárosban vagy választókerületében nincs lakása. A nagyobbik rész a választókerületi pótlék, s mértéke attól függ, milyen messze van a képviselő választókerületének székhelye Budapesttől. Ez újabb havi 140-672 ezer forint lehet.

Ez a lap szerint azért érdekes, mert 2009 óta tulajdonosként lakik abban az érdi házban, amely korábban Hagyó Miklósé volt, aki ebben az évben adta azt el Tóbiás feleségének.

Tóbiás Józsefnek a parlamenti honlapon lévő vagyonnyilatkozataiból még egy furcsaságra bukkantak. A 2013-as nyilatkozatban még szerepel egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, dombrádi száz négyzetméteres családi ház, amelyet 2008-ban öröklés útján szerzett. Ám az idei vagyonnyilatkozatából ez a tétel már kimaradt. Az MSZP elnöke ezt azzal magyarázta, hogy az idei választások idején eladta az ingatlant.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
Teljesen mindegy, hogy igaz, vagy hazugság, de undorító ez az ország a politikusaival együtt. Van olyan közéleti szereplő akin nem találnak fogást?És mi a helyzet velünk?
Milyen mélyre süllyedhetünk még?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
@verőce21: "183 milliót keresett, 223 milliót tett félre a fideszes államtitkár"
propeller.hu/itthon/2966476-220-milliot-tett-felre-glattfelder#v1135372

"Szövevényes offshore cégháló Seszták környezetében"
propeller.hu/itthon/2966617-szovevenyes-offshore-ceghalo-sesztak-kornyezeteben

"Fél éve nem fizet társadalombiztosítási járulékot a KLIK"
propeller.hu/itthon/2966364-fel-eve-nem-fizet-tarsadalombiztositasi
silber13
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@Jankó123: @silber13: Nem is reménykedtem abban, hogy a címben lévő témához szóltok hozzá! Ti sem vagytok különbek azoknál, akik mindig arrafelé terelnék a szót, hogy vélhetőleg mit csinál(t) más. :)
Jankó123
@verőce21: Már egy hete, hogy ebbe a cikkbe beleszorultál!
Csak segítek neked kijutni ebből a szövevényes labirintusból, azért kaptad Ariadné fonalát!
:-)))
JAJMÁR
@Jankó123: Ahogy elnézem, ilyen kisstílű módszerrel próbálkozik a beszédtémák között tartani ezt a címet: "Tóbiás évekig..." -:DDD - mert egyébként mi másról lehet olvasni, mint tusványosról, sesztákosról, oxfordos törlésről, százmilliók és milliárdok kétes útjáról... meg hogy az unió legrosszabbjai között vagyunk, és csökken a nyugdíj... ajjjajjjajjjajjj

már rég itt kellett volna hagyni magában :)
verőce21
@Jankó123: (12:07) Nem én vagyok beleszorulva, sokkal inkább mások (mint te is), de kíváncsi vagyok, meddig lesznek még idióták, akik másra igyekeznek terelni a szót, anélkül, hogy őszintén elítélnék Tóbiás Józsefet! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.