A Demokratikus Koalíció szerdai sajtótájékoztatóján igazságtalannak, sőt embertelennek nevezte, az ősszel parlament elé kerülő törvényjavaslatot, ami szerint a gyermektelen, illetve egygyermekes emberek kevesebb nyugdíjban részesülhetnek, még a befizetett járulékukhoz képest is.

Gy. Németh Erzsébet jelezte, hogy az elképzelés szerint csökkenne azoknak a nyugdíja, akik nem neveltek fel legalább két gyermeket, illetve akiknek gyermekei nem szereztek érettségit vagy diplomát. Az ellenzéki politikus kijelentette: ez a rendszer nem jutalmaz, hanem büntet, ugyanis nem azt preferálja, hogy a többgyermekesek többet kapjanak, hanem sújtja azokat, akiknek nincs gyermekük. Mivel az alaphelyzet a befizetett járulékok utáni büntetés nélkül az kapja meg, aki legalább kettő gyermeket felnevelt, ez az alapnyugdíj feltétele. Ha valaki egy vagy egy gyermeket sem vállal élete során, neki az alap járandóságából levonással kell számolnia.  

Számtalan kérdés megválaszolatlan még a készülő nyugdíj tervezettel kapcsolatban, mi lesz azokkal, akik önhibájukon kívül nem tudnak gyermeket vállalni? Vagy azokkal, akiknek a gyermeke ideje-korán elhalálozott, esetleg, akiknek az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, esetleg a szexuális hovatartozásuk, netán az, hogy pszichésen alkalmatlanok a gyermekvállalásra? Többek között ezekre a kérdésekre is keresik a választ a DK és más ellenzői a törvényjavaslatnak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
Mindig hányinger kerülget, amikor az emberek a gyermeküket tulajdonnak tartják, azért "csinálják", hogy majd eltartsák Őket, szerintem a gyerekeket is dolgoztatni kellene, mint ahogy azt teszik is sokan. Van aki nem csak fizikailag, de lelkileg is alkalmatlan gyermeknevelésre, jobb is ha nem teszik mert Ők szaporítják a sok depressziós beteg szeretet nélkül felnőtt, személyiség zavaros táborát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.