Nincs hozzáfűzni valója az Európai Bizottságnak Orbán Viktor magyar kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédéhez – közölte szerdán Jonathan Todd, a brüsszeli testület szóvivője.

Todd hozzátette: Magyarország az Európai Unió tagja, az uniós szerződés aláírója, amely kötelezi a tagállamokat, hogy megőrizzék, fenntartsák a demokratikus értékeket. A szóvivő úgy értékelte, hogy egy nyári táborban elhangzott beszédből a bizottságnak nincs oka arra következtetni, hogy Magyarország elállna szerződésben rögzített kötelezettségeinek teljesítésétől.

Brüsszelt nem érdekli, miről beszél Orbán egy nyári táborban

Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén tartott előadásában többek között arról beszélt, hogy az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. A kormányfő egyúttal bírálta azokat "a fizetett politikai aktivistákat", akik civileknek tüntetve fel magukat külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon.

Ellenzéki értelmezések szerint ez azt jelenti, hogy "ez az orbáni, munkaalapú, illiberális eszme szakít az 1945 utáni szabad világban kialakult morális és társadalmi konszenzussal, a jóléti állam eszméjével, szakít az 1989 után kialakult magyar szabadsággal. "Orbán tusnádfürdői beszédével rendszerbe foglalta és politikai programmá tette azt, hogy Magyarországon deklaráltan megszűnt a demokrácia."

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Én úgy fordítanám Brüsszel véleményét:
Kit érdekel egy hőguta sújtotta piknikező hagymázas szövege?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csip-csop
@Yoda69: sajnos elfog jonni az idelye, hogy orosz tagàllam leszunk, ha igy megy tovàbb.
csip-csop
@Horizont: a kèsnek a nyele a Brusszel kezèben van, mi nem henceghetunk nagyon.
kkalman
Brüsszel ilyen mértékben nem fog egyetlen tagország életébe sem beavatkozni. Főleg nem egy, az unió határán levő országéba.
point
Úgy fest, Európának mi vagyunk/lettünk/leszünk a biztosítószelep.
Ezután már nm kell mást tenniük, amikor sokan elkezdenek elégedetlenkedni, csak ránk kell mutatni: "Látjátok, hová süllyedhetünk, ha nem úgy csináljuk a dolgokat, ahogy, és nem azok az emberek kormányoznak, akik?"

Magyarország a budi a hátsó udvarban.
Már csak egy kérdés van: Mikor jön a szippantós kocsi, hogy azt a töméntelen sz@rt felszippantsa, amit a csuti tahó és a bandája ránk tolt.
Yoda69
@csip-csop: Az lehet, de addigra en emigralok az orszagbol.
csip-csop
@Yoda69: vàrjuk ki a vègèt, a kozmondàs azt mondja az nevet aki utoljàra nevet, ne siesd el a dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.