Liberális demokrácia: most múlik csendesen. Orbán Viktor szakított a liberális demokráciával. A „liberális” ebben a szóösszetételben nem a kifinomult hazai közélet örök mumusát jelenti, azt a transzvesztita rémet, aki nemcsak bátorítja az iskolai drogozást és a tanárverést, de a magyar nemzeti ereklyéket is megbecsteleníti, miközben az izraeli himnuszt dúdolja. A feje pedig Pető Ivánéra emlékeztet.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: kkalman
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Donald Tusk konzervatív lengyel miniszterelnök, Magyarország volt barátja így nyilatkozott tegnap Orbán Viktorról.

"Orbán Viktor megméretett és megint egyszer könnyűnek találtatott, de pihe könnyűnek. A magyar kormányfő önként izolálja magát és országát egy a balkáni háború óta nem tapasztalt mélységű politikai és katonai válsághelyzetben, amikor Magyarország egyik szomszédja katonai intervenció áldozata lett, amikor Magyarország szövetségesei éjt nappallá téve fáradoznak azon, hogy elkerüljék a legszörnyűbbet, hogy a NATO keleti határain fegyveres konfliktus robbanjon ki.

A magyar kormányfő egy ilyen helyzetben járja az országot és banális eseményeken múlatja az időt, még véletlenül sem szólal meg, mert vagy mondanivalója nincs, vagy nem meri kimondani, amire gondol. Akár így, akár úgy Magyarország újabb vereséget szenvedett el nemzetközi téren, mert vezetői nem nőttek fel a feladatukhoz. Mi talán tudtuk, hogy alkalmatlanok arra, amivel lassan négy éve az idejüket töltik, de az elmúlt napokban az egész világ, a szövetségeseink és a barátaink is meggyőződhetek ugyanerről: Magyarország kiszámíthatatlan, Magyarországra nem lehet támaszkodni, Magyarország vezetője teljesen beszámíthatatlan."
kkalman
@Manhattan: Ha még csak az országot járná! A baj,ott kezdődik, hogy nem az országot járja, annyira gyáva, hogy nálunk nem mer a nyilvánosság előtt megjelenni, inkább elmegy Tusnádfürdőre és szinte onnan üzen haza, hogy mi, akik itt élünk, mire számítsunk. Az meg egyáltalán nem érdekli, hogy a másik szomszédos államban mi történik, és már háborús állapotok vannak. Lehet, az én emlékezetem rossz, de valahogy nekem úgy rémlik, a maláj gép lelövése után sem nyilatkozott sem ő, sem a kormány bármelyik tagja. Még annyit se mondtak: részvétem.
JAJMÁR
"Helyénvaló ezért tisztázni, hogy mi nem többé Magyarország, aztán ki-ki döntsön, merre tovább. Rendszerszinten a liberalizmus az egyéni szabadságjogok érvényesülését jelenti. Tulajdonképpen ez a lényeg, a többi (magántulajdon, kapitalizmus, joguralom, hatalmi ágak szétválasztása, parlament) már ebből következik. Az összefüggés kölcsönös: ha nincsenek elválasztva a hatalmi ágak, ha az állam nem tiszteli a magántulajdont, ha nem a jog uralkodik, akkor az egyéni szabadság elveszik (vagy meg sem születik)."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.