Hivatalosan is jelölt az európai uniós biztosi tisztségre Navracsics Tibor. A külgazdasági és külügyminiszter ezt szerdán Twitter-oldalán jelentette be.

Ezzel csaknem egy időben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek eljuttatta Orbán Viktor hivatalos levelét, amelyben bejelenti Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság új elnökének, hogy Navracsics Tibor a magyar jelölt.

Orbán Viktor a levélben azt írta: a külgazdasági és külügyminiszter szakértelme és európai elkötelezettsége alkalmassá teszi a tisztségre.

Navracsics Tibor a rövid, angol nyelvű Twitter-üzenetben nehéz feladatnak és nagy megtiszteltetésnek nevezte a hivatalos jelöltést.

Az új összetételű biztosi testület kialakítása Jean-Claude Juncker július 15-i megválasztása után indult meg. Az Európai Bizottságba a 28 tagország kormányai egy-egy embert jelölhetnek.

Navracsics Tibort hosszabb ideje esélyesként emlegették a tisztségre. Az viszont, hogy milyen tárcát kaphat majd a brüsszeli bizottságban, egyelőre nyitott kérdés, és mint a miniszter korábban megjegyezte, tudomása szerint ez nem is kizárólag a magyar kormányon múlik. A brüsszeli hírek szerint magyar részről felmerült a bővítési biztosi tisztség. A tárcavezető ezzel összefüggésben korábban azt mondta: származásából és eddigi pályájából adódóan szívesen látná el ezt a feladatkört.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Eu ellenes lesz a bővítési biztos ? Megfogalmaztak számtalan kritikát és ennek ellenére ők felügyelik a bővitést . Ez hogyan lesz akkor ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vadlaci
@lópicigáspár: Jó kérdés és valószínűleg igaz is.
Grafix69
Nálam a legtisztességesebb fideszes politikus volt míg hatalomra nem kerültek. Érdekesnek találom hogy akit akkoriban egy intelligens , az igazáért és becsületes dolgokért harcoló, igaz Magyar embernek tartottam , hogy lehet egy hazug sumák képmutató báb a kormányában. Soha nem gondoltam volna ,hogy ekkorát tud fordulni vele a világ, kár érte , ha tanár maradt volna emberileg sokkal többre vihette volna , arról nem is szólva ,hogy a tükörbe nézés sem lenne olyan kellemetlen mint manapság.
szöszmösz
@Grafix69: Mindegy, a lényeg a hatalom. Megváltoztatja az embereket, ha ő maga ellenáll akkor a környezete kényszeríti. Aki tisztességes akar maradni és empátiával kezeli környezetét, azt nem veszik komolyan, ha nem agresszív akkor gyengének tartják, visszaélnek jóindulatával. Ezt a jelenséget régen próbálom megérteni. Az átkosban pl. a
szegény munkás emberből lett országos vezető rendszeresen cselédként használta beosztottjait, a gk,. vezetőt naponta többször is kiküldte Szentendrére, hogy nézze meg esik e az eső. Csináltatott alsó gatyákban járt, ezt azért tudjuk, mert még azt is a titkárnőjének kellett elhozni ingyen a gyárból.Úgy gondolom az emberi természet évszázadok óta nem változik.
mekkelek
@dömdödöm: Ezen röhögnöm kell, a vezír nyíltan immigráció ellenes, ez valahogy nem jön nekem össze a bõvítéssel. A szélkakas ezekhez képest... de még mindig van bõr a pofájukon.
DR Eric CARTMEN
Hazánk egyik büszkesége. Többek közt neki köszönhetjük, hogy a baltás gyilkos otthon SZABADON tetszeleghet. Egy erkölcsös miniszter egy ilyen "BAKI" (!!!) után azt mondta volna, köszönöm, ennyi volt, és veszi a kalapját. De ez...? Szánalmas figura, mint a többi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.