Szerkesztőségi vezércikkben taglalja Seszták Miklós fejlesztési miniszter kétes ügyeit Simicska Lajos meghosszabbított keze, a Magyar Nemzet.

Csermely Péter, a lap főszerkesztő-helyettese azt írja, a miniszter bizottsági meghallgatásain a leendő miniszter azt állította, egész életében két cége volt, az ügyvédi irodája és az autókereskedése. Hogy külföldi vállalkozásai lettek volna, azt egyenesen tagadta. Most kiderült, voltak, és adósságoktól terhelten süllyedtek a semmibe.

Megjegyzik, hogy a miniszter ügyvédi munkássága sem tűnik makulátlannak. Olyan ügyekben is eljárt, amelyekben ő maga is érdekelt volt, résztulajdonosa lévén egy-egy olyan cégnek, amelyről az adott ügy éppen szólt.

"Ez a miniszter nem annak a bizonyos Elmúlt Nyolc Évnek a szereplője és terméke, hanem az Elmúlt Pár Hónapé. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterről van szó. Mindezt a parazsat ő gyűjtötte a fejére alig néhány hét alatt. Törvényes volt vajon mindez? Még az is lehet. Az viszont biztos, hogy irgalmatlanul nagy disznóságnak tűnik. És már ez is, ez a 'tűnik' is baj. Lehet, hogy Seszták Miklós amúgy minden idők legjobb fejlesztési minisztere lenne. Lehet, hogy amúgy Seszták, az Országfejlesztő néven vonulhatna be a magyar gazdaságtörténetbe. De itt ez az 'amúgy'. És emiatt bukik minden" – olvasható a Magyar Nemzetben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Orbán pontosan tudja, hogy a fejlesztési minisztériumban lehet a legtöbbet lopni. Az elmúlt négy évben Simicskáék itt nyertek több százmilliárdnyi közbeszerzést (utak, vasutak, stb.) Simicska így valószínűleg túlságosan megerősödött, Orbán ezért cserélte le a Simicska-báb Németh Lászlónét Seszták Miklósra.
Seszták azonban off-shore ügyleteivel és fiktív cégalapításaival erősen támadható. Ezért a Simicska-tulajdonban lévő Magyar Nemzet most megpróbálja lemondatni
Ezen a meccsen egyik korrupt félnek se nagyon lehet drukkolni. Egy viszont világosan látszik: a Fideszben csak akkor van komoly vita, amikor a koncon marakodnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Seszták mindenképpen bukik, ezért ha egy kormányközeli lap kezdi a teregetést , előnyösebb mint ha az ellenzék buktatná. Így el lehet mondani, hogy " mi a saját sorainkban is rendet teszünk".
pbalage
szerintem ez úgy fog menni, hogy ezek az újságírók ki lesznek rúgva, mert túl finomak azok a barna kis golyócskák a vezér segglyukából kinőtt szőrökön.
aztán már folytatódhat is minden a régiben, mutyizgatás, ez-meg-az.
szaboria1
@pbalage: nem úgy van ez a lap addig nem jelenhet meg míg a nagy főnök azaz Simicska bele nem egyezik.
ancika
Üsd, vágd... nem apád, nem anyád...:) Jóóó!
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ez ilyen gyorsan elindul. De ennek így kell lennie... törvényszerű, adódik magából abból a képződményből, ami a PÁRT.
A fideszen kívül senki nem tudja megdönteni a fideszt. Azon már túl vagyunk. Vagy nagyon innét.
naaki
Ebből a "cicaharcból" is látszik, hogy fideszéknél szó sincs párthúségről vagy Orbánhoz való hűségről. Minden a hatalomról és ezáltal a pénzről szól. Jó lenne, ha az elvakult fidesz trollok észrevennék mi folyik az országban az ő felhatalmazásukkal. Orbán beszélhet az illiberalizmusról, meg a haldokló nyugatról (fene se gondolta 25 évvel ezelőtt, hogy ez ismét szlogen lesz Magyarország területén) itt kőkeményen a szabad rablásról szól a történet.
Desischado
Mondtam már nemegyszer, hogy a fidesz fan csak addig fan, amíg megéri neki. De nekem valahogy jelzésértékű, hogy párton belül zajlik a marakodás a koncért! Remélem, jók a megérzéseim!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.