Négymilliárdos tartozással egy magánszemély vezeti az idei első féléves NAV-adóslistát – írja a Napi.hu.

Idén az első negyedévben még 49,2 milliárd forintot követelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózóktól, ez az összeg a félév végére már 65,6 milliárd forintra duzzadt.

Ők a legnagyobb magyar adósok – itt a szégyenlista

A 154 szereplőt összefoglaló, most közzétett listára az utolsó magánszemély mintegy 10 milliós tartozással került fel (ehhez hozzájön még nagyjából ugyanekkora jogkövetkezmény is), míg a cégeknél 100,1 millió a legkisebb összegű adósság – olvasható a Napi.hu cikkében.A féléves összesítést ezúttal egy magánszemély vezeti, Farkas Dezső budapesti lakos, aki valamivel több mint 2 milliárd forintnyi tartozást halmozott fel, amihez hozzájön még egy nagyjából ugyanekkora összegű bírság- és kamattartozás is.

A céges rekorder, az összesített lista 2. helyezettje, a több mint 1,5 milliárd forint adóhiánnyal és 1,2 milliárdos jogkövetkezménnyel rendelkező KDB Trade Kft.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ez itt a Magyar Nemzeti Kulák Lista akart lenni, csak máshogy lett elnevezve?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
Röhejes! Ez alapvetően minősíti az adóhatóságot is! Ilyen is csak nálunk fordulhat elő büntetlenül. Igaza volt Hofinak az adótartozással kapcsolatban.
Meine Ehre heisst Treue
Ha újra bevezetnék a zsákbamacskát, nyakgallérozót és a többi rendkívüli motivációs erővel bíró nyalánkságot, vajon mennyi idő alatt rendeződne az összes adósság?
hattorihanna
@Horizont: Ja,én is azt néztem hogy Tiszabura azért nem egy New York city,csak szemet szúrhatott volna a drága nav-nak hogy valami bűzlik... De biztosan volt fontosabb dolguk,pl. megbüntetni Mariska nénit mert engedély nélkül árult kardvirágot a piacon.
rugacs
@Horizont: Akinél adóhiányt tárnak fel, annak hivatalból törlik az adószámát!!
Az a farkas fickó meg lehet, hogy az, akit tavaly csiptek meg és 2 milliárdos áfa csalást követett el (nem emlékszel: édességgel üzletelt - Milka)?!
Mangu
A lényeg kimaradt. A NAV adótitokra hivatkozva nem árulja el, miért és mennyivel tartozik a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.