A futball mellett több mint húsz másik olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb rendezvények helyszíne lesz az újjáépített Puskás Ferenc Stadion, amelynek látványterveit ma mutatták be.

Olyan világszínvonalú infrastruktúrát építünk, amely új lendületet adhat a magyar sportnak, és alkalmassá teszi Budapestet arra, hogy még nagyobb sportrendezvényeknek adjon otthont, ráadásul sportdiplomáciában is előbbre tudunk lépni a beruházással – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tervek bemutatása előtt a stadionban.

Ilyen lesz az új Puskás Stadion – 90-100 milliárdból épül

Szerinte a beruházás a foglalkoztatottság növelését is eredményezi, és széles magyar vállalkozói körnek ad munkát. Az új stadion a remények szerint hozzá fog járulni az újabb magyar sportsikerekhez, még több kiváló magyar sportoló tud ott edzeni és versenyezni, és példájukon keresztül még több fiatal kezd sportolni.

Ilyen nincs a világon

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok vezetője szerint olyan létesítmény jön létre, "amilyen nincs a világon", hiszen a régiben épül meg az új stadion, a két szerkezet közötti tereket is hasznosítva.

Ilyen lesz az új Puskás Stadion – 90-100 milliárdból épül

A komplexum közepén álló futballstadion mintegy kétszázezer négyzetméter alapterületű lesz, a legmodernebb pályatechnikával és lelátórendszerrel, 68 ezer néző foglalhat helyet benne, de koncertek esetén a létesítmény akár 80 ezres közönséget is fogadhat. A régi és az új szerkezet közötti térbe illesztik a további húsz sportágat kiszolgáló funkciókat, egy száznyolcvan ágyas szállodát, irodákat és diagnosztikai központot. A tetőn egy hatsávos panoráma-futópálya kap helyet, amely az utánpótlás- és szabadidősportot is kiszolgálja majd.

Várják szeretettel a BL-döntőt is

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar futball fejlesztése révén segítséget tudnak nyújtani húsz másik sportágnak is. Mint emlékeztetett, az elmúlt években az MLSZ több mint négyszáz pályát épített és még több száz létrehozását tervezi.

Ilyen lesz az új Puskás Stadion – 90-100 milliárdból épül

Az új Puskás Ferenc Stadionnal a szövetség megpályázta a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot, előzőleg pedig szeretnének egy Európa Liga- vagy Bajnokok Ligája-döntőt Budapestre hozni – közölte.

90-100 milliárd forint a teljes költségvetés

A Puskás Ferenc Stadionnál 3-4000 euró/szék költséggel terveznek, így 90-100 milliárd forint lesz a teljes beruházás költségvetése. Ebből a stadion 60-80 milliárd, a kiegészítő részek 10-20 milliárd forintba kerülnek majd; a teljes összeget a magyar költségvetés fedezi.

Seszták Miklós kérdésre válaszolva közölte: a költségvetési zárolások a sportfejlesztésekkel kapcsolatos idei betervezett költségeket nem érintik.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Csak én gondolom úgy, hogy a magyar foci, a sportolási hajlanóság kurvára nem ezektől fog fejlődni, hanem ha például ebből a 100 milliárdból építenének az ország 1000 pontján egy-egy kispályás grundot?

Mert az tök jó, hogy a gyerek végre láthatja a sok zselés hajú buzeráns magyar focistát szerencsétlenkedni a csillogó-villogó stadionokban, de még ha ettől meg is jön a kedve a focizáshoz: nem tud hol focizni a haverjaival, mert szét van rohadva az ország összes játszótere, focipályája, parkja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vasárnapiiskolás
180mlliárd ,Kevés lesz,nem jut elég a haveroknak,tezsvíreknek.
Dr. Felipe
Már itt is a seszták sündörög? Vajon a 100 milliárdból mennyi folyik be a cégéhez? Úgy látszik talicska lajos háttérbe szorult, talán ezért támadja a magyar nemzeten keresztül sesztákot. Most két dudás van egy csárdában.
human
@Dr. Felipe: Kezdik felélni az ország forrásait és már az utolsó koncokon marakodnak. Várható volt, hogy ez be fog következni.
Desischado
ÉS ez kinek jó, mert nekem például nem javul az életszínvonalam tőle! Elmebeteg ez a hazugovics! Nem stadionok kellenének, hanem az országot és az emberek életét kéne helyrehozni! De végtére ebből is lehet lopni nagyon szépen! Ez a lényeg, ugye? Mocskos rablók!!!
dömdödöm
8 -at kapni a hollandoktól lehet egy libalegelőn is 120 néző előtt .
80 -100 ezer forintból megoldom a pályát .

Összehegesztek 2 X 3 szál vasat
30 ezer forint ,
Dunai halászoktól kérek kölcsön hálót . 0 ft
Lezavarom a teheneket a fűről miután simára legelték / puli etetése 20 ezer forint
Rendelek pár hordó sört sörcsappal a pálya szélére 30 ezer forint
tökmag -szotyi 100 forint / csomag 10 000 ft
2 db kádár korabeli köztéri pad 1000 ft / db 2000 ft
Bíró : valaki a nézők közül levezetheti aki eddig a legjobban anyázott 1500 ft
pártzászló , bocsi ! Partzászló 1000 ft / db terinéni varrja
800 állóhely 0 ft
Az élmény felbecsülhetetlen ! :-)
Magyarország -Hollandia 1 : 8 :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.