Hirtelen nagyot gyengült az euróval szemben, közeledik a 314, és a kétéves mélypont. A reggeli 311,6-hoz képest egészen 314,2-ig gyengült a forint az euróhoz képest csütörtök délután. Az idei, márciusi mélypont 315,3 forintnál volt. A dollárral szemben már délelőtt megvolt a forint közel másfél éves mélypontja. Esik nagyon a pesti tőzsde is. Az OTP például 3,7 százalékos mínuszban van másfél órával a zárás előtt, a BUX pedig 1,7 százalékos esésnél áll. A globális piacokon nincs túl jó hangulat, az európai tőzsdék nagyot estek ma, a kockázatkerülő hangulatban pedig néha megtalálják az eladók a forintot is. Főleg azért, mert a magyar gazdaság fundamentumai nem túl erősek. Sokat árt a magyar deviza erejének az alacsonyra vágott jegybanki alapkamat is. Sokan eladhatják a magyar államkötvényeket, miután a jegybank bejelentette, hogy vége a kamatcsökkentési ciklusnak. És talán nem véletlen a mostani forintesésnél, hogy éppen holnaptól fog élni az MNB sok ezer milliárdos...

Forrás: index.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az a Miniszterelnök akinek a kormányzása alatt az EURO 300 forint fölé emelkedik NEM TUD KORMÁNYOZNI ÉS LE KELL MONDANIA - Orbán Viktor 2008 április Parlament"

index.hu/tech/hoax/2013/03/13/orban_viktor_es_a_300_forintos_euro/

Vágod, Orbán ???
Takarodj !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vasárnapiiskolás
@nyanya001: Ha kevesebb "jogászállat" lenne olyan helyen ahol semmi keresnivalója,nem lenne ilyen szar
Yoda69
eltolcsi rendesen eltolta ezt is. Itt az ideje a kamatemelesnek, hogy legyen aki veszi a forintot. Maskulonben johet az allamcsod.
coni
Rövid távon ki fogja egyensúlyozni az MNB (devizatartalékából) mert az önkormányzati választás előtt nem engedheti el a Forint kezét.
A gond elhúzódó lesz és ha fogy az MNB devizatartalék, a FED beszünteti teljesen a pénznyomtatást ráadásul kamatot is emel és a gazdaságunk is padlót fog (pontosabban nem áll fel a padlóról), akkor a sok negatív hatás öngerjesztően fog hatni a Forintra. Egy ideig kedvező lesz az exportra, de kérdés, hogy aztán meg lehet e fogni?
Nekünk nagyon rossz a gyenge Forint, de az nem szempont.
joopapa
@Yoda69: Mit vársz a kancsi gyuritól, mikor rajta röhögött a fél világ, mert neki a japcsi tudósok mondták hogy mi rokonok vagyunk velük mert egyforma folt van a seggünkön kisgyerek korunkban! www.youtube.com/watch?v=DgMHKwK2Nxw
Andre
"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta a Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján. Az elmúlt két nap abból állt, hogy Gyurcsány Ferenc a bankárokkal és gazdasági szereplőkkel találkozott, miközben a forint árfolyama folyamatosan zuhant - emelte ki a politikus. Navracsics Tibor hangsúlyozta: a kormány nem tudja kezelni a válságot. Ezt láthatjuk a forint mélyrepülésében és a munkahelyek megszűnésében is. Azt láthatjuk tehát, hogy a kormány cselekvés helyett konzultál, nyilatkozik és jobb híján a Fideszt szidja - mondta a politikus, hozzátéve: ez nem politika, ez nem válságkezelés. A Fidesz továbbra is új választások kiírásában és egy új kormány felállításában látja a helyzet megoldását..."

fidesz.hu, 2009. február 3., 13:39
Cicamama55
Mert sok volt az eső. Valamelyik gazdasági szakemberünk nyilatkozta nem régen, hogy az eső nem tesz jót a forintnak. Hát nem igaza lett! Aztaaaaaa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.