A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára által irányított szervezeti egységek Kecskemétre áthelyezéséről szóló kormányhatározat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a nemzeti fejlesztési miniszternek meg kell tennie a szükséges intézkedéseket, hogy Kecskeméten 2015. január 1-jétől a munkavégzés feltételei biztosítottak legyenek.
A Magyar Közlöny csütörtöki számában az is megjelent, hogy a kormány úgy döntött, olyan mezőgazdasági rendszert kell kialakítani, amely a jövőben több embernek biztosít megélhetést. Ezért kiemelten kívánják támogatni az állattenyésztést, a zöldség- és gyümölcstermesztést, valamint a vetőmag-előállítást. A kormány rögzítette, hogy ezt a célkitűzést figyelembe véve kell felhasználni az európai uniós és a hazai mezőgazdasági támogatásokat, továbbá az agráriumból forráskivonásra nem kerülhet sor.

A megvalósítás érdekében a kormány felhívja a földművelésügyi minisztert, hogy az egységes területalapú támogatás összegéhez kötött támogatás kifizetését 2015-2020 között úgy hajtsa végre és jelentse be az Európai Bizottságnak, hogy 150 000 euró éves egységes területalapú támogatás felett 5 százalék, 1200 hektárnak megfelelő összeg felett 100 százalék támogatáscsökkentést kell alkalmazni az érintett mezőgazdasági termelőknél.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Kecskemét és környéke régen a mezőgazdaság fellegvára volt Magyarországnak.. Konzervgyártása-, baromfi vágó és feldolgozóipara-, gyümölcslevek készítése- palackozása- során a környék gazdáinak termékeit gyártotta, s a környék helységek lakóinak nyújtott munkahelyeket üzemeiben! Kecskemét környékén sertés és marha telepek működtek, melyek a pl. a Kiskunfélegyházán még ma is működő, s kiváló termékeket gyártó Tejüzemnek, Vágóhídnak szállítottak be. Adva volt minden! Akkor ez azt jelenti, hogy vissza állítják mondjuk a jól működő állami gazdaságokat is a gyárakkal üzemekkel együtt? Mégis csak jó volt az úgy, ahogy volt? Miért kell mindent lesöpörni ami régen jól működött, s utána hatalmas ráfordításokkal, erőfeszítésekkel fáradozni a visszaállításán. Akkor már érdemes elgondolkozni azon is, hogy a múltban a tervgazdálkodások mentén folyt a gazdasági élet, nem hasra ütve...Nem kellene elgondolkozni rajta, s még régebbi időre visszamenni?! Bárcsak eredményre vezetne az elgondolásuk, s növekedhetne az emberek megélhetése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@evacica: ez még csak hagyján, de megy a földművelésügyi minisztérium Debrecenbe.
Képzeld el, az a gazda hogy káromkodik, akinek Sopronból kell mennie Debrecenbe ügyet intézni.!
evacica
!@Szvetlana:Minden országnak olyan vezetője van amilyet megérdemel!
Vadlaci
Ha már költöznek és az sok pénzbe kerül, akkor tegyünk még egy kicsit hozzá és legalább az déli sarkra költöztessék
Desischado
Ennek is meg van a maga lényege, szerintem most mossák a pénzeket "tisztára"! Azt sem tudják, mit csináljanak jódolgukban!
Szvetlana
@evacica:22.07 anyám! én nem ilyen lovat akartam!!!
magyarbakancs
Soha ne kövesd el ugyanazt a butaságot kétszer, hiszen elég nagy a választék!
Bertrand Russell

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.