Rendőrök törték rá az ajtót egy IX. kerületi utca két házának lakóira szerdán – legalábbis ezt mondják a házakban élők. A Kén utcában lakók közül többen jogcím nélkül élnek itt. A terület kisebbségi önkormányzati képviselője keményen fogalmaz: szerinte a „Ferencvárosban elindult a cigányüldözés”.

Betört ajtók, leszakított lakatok – láthat ak az ATV felvételein. A hírhedt IX. kerületi dzsumbuj utolsó két lakott tömbjét tegnap próbálták kiüríteni. A rendőrök durván beszéltek a lakókkal, volt akit egy órán belül többször is igazoltattak. Bár a hivatalos kommunikáció szerint a Ferencvárosi Önkormányzat a lakókat más lakásokba költözteti, az épületeket kiüríti és lebontja, egy asszonynak ugyan volt lakása egy másik lebontott épületben, de szállóra kellett menniük leszázalékolt férjével, most pedig a Kén utcában laknak. Volt, akit azzal fenyegettek meg, hogy elviszik a gyermekeiket. Egy férfi szerint a bőrszínük miatt nem tudnak kikerülni erről a helyről, nem tudnak munkát szerezni és normálisan élni.

„Az önkormányzat nem nézi, ki és miért került a Dzsumbujba” – mondja a kisebbségi önkormányzat képviselője. „Ferencvárosban elindult a cigányüldözés” – folytatja a kisebbségi képviselő.

A ferencvárosi Dzsumbuj: akadnak született budapestiek, akik még sohasem hallottak róla, pedig autóval tíz perc alatt megközelíthető a Nemzeti Színház felől, aki pedig hallott róla, vagy csak elhaladt mellette, az rémisztő dolgokat mesél a IX. kerület hírhedt minigettójával kapcsolatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.