A Miniszterelnökséget vezető miniszter az új közbeszerzési rendszer kialakításának koordinálásáért felelős miniszteri biztost, a nemzeti fejlesztési miniszter pedig három miniszteri biztost nevezett ki – az ezekről szóló utasítások a pénteki Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Homolya Róbertet augusztus 21-től az új közbeszerzési rendszer kialakításának koordinálásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

A miniszteri biztos feladata az új közösségi közbeszerzési irányelvek magyar jogrendbe történő átültetésének koordinálása; a hozzáadott érték, fenntarthatóság és a megvalósítói felelősség érvényesülésének biztosítása a közbeszerzési szabályozásban; az e-közbeszerzés koncepciójának előkészítése és bevezetésének koordinálása, valamint a közbeszerzési intézményi szereplői kör és az adminisztrációs teher racionalizálása.

Ugyancsak miniszteri biztost neveztek ki stadionok fejlesztési, felújítási és üzemeltetési feladatainak koordinálására, az Ős-Dráva Program irányítására, valamint a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló koncepciók összehangolására.

Az állam tulajdonában álló sportcélú ingatlanokat érintő, illetve a részben vagy egészben állami támogatásból megvalósuló nem állami tulajdonban álló ingatlanokat érintő sportcélú fejlesztési, felújítási és üzemeltetési feladatok koordinálására Vígh Lászlót nevezte ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A megbízatása június 16-tól december 15-ig tart.

Az Ős-Dráva Program megvalósításával kapcsolatos feladatok irányítását és összehangolását Tiffán Zsolt végzi miniszteri biztosként. Megbízásának időtartama azonos az előző biztoséval.

A nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló koncepciók összehangolásával, végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása Kasó Attila feladata lesz. A megbízatása július 1-jétől december 31-ig tart.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Jót lehetne ezen is röhögni, ha nem lenne kedvem sírni az egésztől. Lenyúlták az egész országot maguknak.
verőce21
Stadionépítési és fenntartási biztosra szükség is van már, kár lenne veszendőbe hagyni a sok beinvesztált értéket. Meg aztán futball EB, VB rendezése is tervben van.

(Csak arra kell öt stadionnyi pénz, hogy lefizessük a FIFA-t.)
bakegya
Tompika beléptető rendszerét is tökkké élesítteni fontos is-kevés lesz ez a néhányszáz milliárd nekik!!!-annyi a szemét és hulladék ebben az orbánstadion-és aréna renszerben!!!
bakegya
@human: a bányák itt a lényeg-orbánbányász aranyásása itt a reményteli biztosok feladatköre-júliustól decemberig biztos lehet a dolgában seszták bizto,mert az orbán is megüzente:reménytelen a seszták söprű lecserélése!!!-anikóka feltéképezte a cinege otthoni magányában-a papuci szakkkkértette-a mészárosakadémiamester becsövezi a labirintust és égen-vizen-földön orbánvagyonná válik az állam-nemzeti vagyon-a magyarok meg tehetnek egy szivességet orbánéknak közmunkában-még egy ilyen hülye Magyarország nincs-ugye sesztákbiztos?
1magyar
A stadionépítés kiagyalója őrült.
human
@1magyar: Pedig lehetne rosszabb is. Mondjuk ha Orbán síparadicsomnak álmodta volna meg az országot. Na ott aztán télen-nyáron mennének a hófúvók és sorra húznák a helyeket vidéken. A haveri cégek ott is készségesen dolgoznának bármennyire is elmebeteg kivitelezést kellene elvégezni.
Nemrég láttam a tévében egy települést ahol a látogatókat az út két oldalán egy-egy torony fogadja. A polgi nem értette, hogy miért sokallta a riporter a 100 milliót érte, mikor az önkormányzatnak csak 2 milliós önerőbe került. Így megy a lopás ebben az országban és még tapsolnak is hozzá, hogy jajdejó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.