Őszre a parlament betervezett egy jogszabály módosítást, amely lehetővé tenné, hogy az MVM Zrt. százszázalékos állami tulajdonba kerülhessen – jelent meg a Napi Gazdaságban, Sesztákkal készült interjúban az információ.

Az Igazságügyi Minisztériumban kidolgozták annak jogi lehetőségeit, hogy miként kerülhetne az állam százszázalékos tulajdonába az MVM, ez vélhetően a parlament őszi ülésszakának első jogszabály-módosításai között lesz majd. Arra a kérdésre, akkor ezek szerint nem szimpla adásvétel során kerül majd az államhoz az egy százalék alatti MVM-részesedés, amely ma magánkézben van, azt válaszolta: a kormány szeretne döntést hozni arról, hogy a stratégiai ágazatoknál a törvény erejénél fogva kezelhessen egyes eseteket.

Elmondta, hogy bár nagy változásokra nem számít, de a nagy állami cégek élén, nyár végére szeretnék mindenhol a végleges struktúrát kialakítani, beleértve az alsóbb vezetői szintek rendezését is. Ekkortól megszűnik az állami cégek azon kötelezettsége, hogy a nem napi működésükhöz szükséges szerződéseik megkötése előtt a minisztériummal is egyeztetniük kell.

A fejlesztési miniszter az interjú végén elmondta, hogy bár jobbról és balról is érik támadások mégsem áll szándékában lemondani.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@nyanya001: Hát hogy mondana le ??? Viktátornak ilyen s...nyalókra van
szüksége, akik behunyt szemmel teljesitenek...A csölefektetö cikkben olvashattuk.
És még ennek van ügyvédi papirja...Hahaha

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.