Mindent megtesz a minisztérium annak érdekében, hogy akadályozza a trafikpályázatokkal kapcsolatos dokumentumok kutathatóságát – erről Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője beszélt az ATV Start című műsorában, és segítséget kért a dokumentumok feldolgozásához.

A DK úgy érzi, hogy a minisztérium teljesen ellehetetlenítette, hogy át tudják vizsgálni a „trafikmutyi” pályázatait, ugyanis azokat nem digitálisan, hanem ömlesztve, 18 ezer darabban adták át, mellesleg megtiltották, hogy a vesztes pályázatokba betekintést nyújtsanak, valamint több mint 20 millió forintot is akartak kérni a DK-tól, fénymásolási költségre hivatkozva.

A DK EP-képviselője elmondta az ATV-n, hogy az összetartozó dokumentumok sincsenek összetűzve, ebből is látszik, mindent megtett a minisztérium, hogy ne tudják feldolgozni a pályázati anyagokat. Nem akarja a DK átvizsgálni az iratkupacot, hanem bárkinek a rendelkezésére bocsájtják, így várják az oknyomozó újságírókat, illetve bárkit, aki segíteni tud a pályázatok átvizsgálásában.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ancika
Ezt most marhára nem értem. A DK kérte ki az adatokat, most tovább akarja ömleszteni újságíróknak meg bárkinek? Marhaság volt ez így kikérni. Most viszont akkor már csinálják végig. Egyébként teljesen értelmetlen az egész.
ancika
Már úgy értem, hogy ha valakinek nincs koncepciója, hogy mit akar egy adathalomból kihámozni, vagy nincs hipotézise, amit az adatokkal igazolni remél, akkor eleve hülyeség kikérni az adatokat. Ami ebből kisülhetne, pl. az, hogy kik azok, akik korábban üzemeltettek trafikot, de nem nyertek koncessziót. Ezeket lehetne kimazsolázni, aztán felmutatni, hogy x ember, család lába alól húzták ki a talajt. (Na megvan a mai napi jócselekedetem...Pá DK...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.