Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa szerint a magyar hatóságok megszegték az EKB-val való konzultációs kötelezettségüket a devizahitelesek megsegítését célzó törvény elfogadása során.

A Wall Street Journalban jelent meg az a cikk, amely szerint felháborodott az Európai Központi Bank, hogy a magyar kormány nem kérte ki a véleményét a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó törvény ügyében. Mivel ez a döntés megterheli az ágazatot és káros lehet a gazdaságra és a pénzügyi szektor nézve, kötelessége lett volna konzultálni, ahogy az kötelezettsége is a kormánynak.

Az EKB 2014. június 27-én felkérést kapott a magyar Nemzetgazdasági Minisztériumtól arra, hogy alkosson véleményt "a fogyasztói kölcsönszerződésekre vonatkozó egyes intézkedésekre vonatkozó törvényjavaslatról", de ezt követően a törvényjavaslathoz számos módosító indítványt nyújtottak be a magyar Országgyűléshez, amelyek egyikét sem küldték meg az EKB-nak, és a parlament 2014. július 4-én már el is fogadta a törvényjavaslatot.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Igazi Trebics
@Tekla: Igen, nekünk olyan országunk van, hogy nem szorulunk rá másra! Csak a kosz enne meg bennünket az Unió nélkül!

Tudod Te, hogy a beruházások 94%-a Uniós pénzből valósul meg? Magyarán, már a seggünk kilátszana a büszkeségünktől, ha nincsenek az Uniós pénzek!

"...így meggyengítve sem kell senkinek megalázkodni."
Na, ja! De akkor este se kellene a kukájukból egy kis szalonnabürkét kiszedni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@verőce21: Ez olyan arayos volt, koszi a verset!...:o))) De nincs "felnomad korulmeny", csak nagyon sok erdekes ellentmondas, amire mi nem is gondolnank otthon...:o)) (Pl. nem biztos, hogy aki egy sz@ros gumicsizmaban, koszos rovidgatyaban kozeliti meg a supermarketet, annak kene 5 dolcsit adni kenyerre meg tejre, mert az illetonek valoszinu 5 millat ero tejgazdasaga van 10 km-rel arrebb, es eppen a fejesbol jon... (Termeszetesen gepesitettbol, ahol a forgoallasba egyszerre 50 tehen tud beallni...)

Nekunk csak hobby juhaink vannak, (mennyisegileg) de azzal is epp annyit kell foglalkozni, oltani, etetni, nyirni, mint a nagy stock-okat, nyajakat...

Meg egyszer,: Koszi, felderitetted a mai napomat (szombat reggel van, es megyek melozni, helyettesiteni ...:o(((( ez lenne az egyik szabadnapom...:o((
karma1
@pbalage: Haaaat, ha mar igy rajottel... En vo'nek az, de hol is van az a joltejelo bank? (Tudod, amiben fasisztalodni lehet... Azert azt bevallalnam, addig se kene dolgoznom...:o)))
pbalage
@karma1: akkor egyezzünk meg: én bevállalom az "idiótát", legyél te a "bankárfassizta". OK?
karma1
@pbalage: Teged egyszeruen nem lehet uberolni!!! Most is nagyon onfelaldozo vagy, de ha sikerul, ugyis risztelunk, jo? Igazsagosab, nem "elvtarsiasan", hihi...:):):):):) Jo, hogy legalabb a humorerzeked megmaradt, maradj mindig ilyen!!!:):):):)
verőce21
@pbalage: @karma1: Én pedig bevállalom a "cső-cselék"-et! :)
Cukkini
A nagyon felháborodott Európai Központi Bank kínjában kellő mértékben sűrűn záporozott kérdésekkel halmozta el a magyar kormány illetékeseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.