Bár a bíróság döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a trafik pályázatokat, de mivel ez csak a bírálati anyagokra és a vesztes pályázatokra vonatkozik, nincs tűéles kép a pályázatokkal kapcsolatban – írja az Index, a tegnapi betekintést követően, amit a DK biztosított a nyilvánosság számára.

A korábbi információk, illetve vesztes pályázatok a pályázók által nyilvánosságra hozott dokumentumai alapján felmerült, hogy nem szakmai alapon történt a bírálat, sógorok, testvérek, barátok kaptak jogot a dohány koncesszióra. Mivel a pályázati anyagok továbbra sem nyilvánosak, nem összehasonlíthatóak, csak az értékelő lapokat lehet kutatni, tehát megdönthetetlen bizonyíték nem áll rendelkezésre.

Az Index kutatása, illetve a korábbról, vesztes pályázótól megkapott anyag alapján megállapította, hogy "nem igaz az a korábbi feltételezés, hogy a pályázatokba bele sem néztek, az objektív kritériumokat nagyrészt következetesen pontozták a bírálók. De egyáltalán nem biztos, hogy a pályázatokhoz benyújtott üzleti terveket is részletesen átnézték. Erre nem csak kellő idő nem lehetett, de a tervekről írásbeli értékelés sem született. A pontszámítást úgy alakították ki, hogy szinte teljes mértékben az üzleti terv értékelésén múlt, hogy egy pályázat nyer-e vagy veszít."

Az alpolgármester és az öreg trafikos bírálati lapjának összehasonlításából kiderül, hogy objektív szempontokban bőven megelőzte a trafikos a politikust, de az üzleti terv lepontozásra került, amelynek a szempontjai nem nyilvánosak. Ez alapján vesztette el cigaretta árusítási jogot a példában hozott pályázó, aki több mint tíz éve árul dohányt. "A 12 oldalas tervben aprólékosan részletezi a vendéglátós szakmai életútját, elismeréseit, képesítéseit, leírja, hogy a családi üzletben, amelyet feleségével visz, már ötven éve lehet cigarettát kapni. Beszámol arról, hogy a dohánytörvény életbe lépése után hová tervezi felépíteni a külső bejárattal is rendelkező trafikot. Részletezi, hogy milyen saját tőkét vonna be, milyen biztonsági rendszert építene ki, milyen választékkal árusítana, hogyan tenné egyedivé és különlegessé a trafikot berendezési tárgyakkal, elegáns pulttal, dekorációkkal. Két új alkalmazott felvételét tervezte, és aprólékos, mindenre kiterjedő pénzügyi tervet csatolt a tervezett forgalomról, árrésről, bérköltségről, adókról. Csatolt számlakivonatokat, iratokat, fényképeket közölt a jelenlegi üzletről" – összegzi a cikk a trafikos lepontozott üzleti tervét. Mivel a győztes pályázat üzleti terve a minisztériumban van, így nem tudhatjuk meg, hogy mivel sikerült lefölöznie ezt a tervet a győztes alpolgármesternek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Eddig is tudtuk, hogy a fidesz a haveroknak osztogatta a trafikokat, most már félig be is bizonyosodott. Ha teljesen bebizonyosodna se lenne mondjuk semmi...a sok szemellenzőst ez már rég nem érdekli.
Desischado
Most már papír is van hogy csaltak, és le volt a mutyi előre rendezve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.