Törökország, Kína, Szingapúr, India – ezeket a példákat említette követendőként Orbán tusnádfürdői beszédében. Az ATV részletesen bemutatja mai elemző cikkében, hogy milyen rendszerek, hogyan működnek ezeken a helyeken.

A Political Capital részletes elemzést készített a fenti öt országról, mivel jelentősen eltérnek egymástól politikai berendezkedésükben, gazdasági és társadalmi helyzetüket is tekintve, nem pontosan világos, hogy mi volt a miniszterelnök üzenete a példákkal.

Törökország, Kína, India, Oroszország és Szingapúr abban hasonlítanak, hogy mind az öt egy igen alacsony fejlettségi szintről indulva nagyot fejlődtek, de egyik sem tekinthető követendőnek, amennyiben a gazdasági, társadalmi, emberi jogi helyzetüket vizsgáljuk, ráadásul Szingapúrt kivéve mindegyik elmarad a versenyképességi rangsorban – emelte ki a PC.

A cikk részletesen bemutatja az öt ország gazdaságát, társadalmát és az emberek jogait, a rendszerek működésének az alappillérét.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ha singapore-i GDP es fizeteseket tudna produkalni az orban-kurmany, akkor azzal kibekulnek. Singapore ugyanis Azsia gazdasagi kozpontja. Igaz hogy 50 eve ugyanaz a politikai kabinet uralkodik, viszont 0 a korrupcio, szinte 0 a bunozes, az atlag fizetesek 10.000 euro kurol mozognak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Yoda69: Az oroszoknál meg nincs 1,25 $ alatti jövedelem. Ott a minimum jövedelem 5 $.
Nálunk a 22.800,-Ft-os segély napi 3 kemény $-ra jön ki. Már annak, akinek ennyi is jár egyáltalán!
Mély csönd van ugyanis arról, hány honfitársunk nem részesül semmiféle jövedelemben.
Fradigege
Indiából származik. Törökországon keresztül jöttek az ősök. A törökök a kurdokat irtják, a kínaiak pedig a 10 milliós ujgurokat. Az ujgurok sztyeppi nép, de ahhoz egy morénak nincs túl sok köze. A ruszki pedig szláv, akik nem szeretik a magyarokat. Ez a viktórió nehéz eset.
Szingapur pedig egy családi vállalkozás.
kamazuka
Ha tőlem kérditek milyen messzevan Szingapúrtól Ambipúr?
Egy bablevesnyire!
lajospapa
Szingapúr egy csodavilág, de rövidesen leáldozóban a napja. Nincs ugyanis Orbánjuk.
mate03
@lajospapa: Viktor-Viktor!Már megint bele markoltál a szarba!
Desischado
A csuti törpediktátort nézve, nem csodálkozom, hogy ezeket az országokat részesíti előnyben. Nyugaton ugyanis már mindenhonnan kinézték, és nem hajlandóak úgy táncolni, ahogy ő fütyül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.