A Nokia Komáromban megszűnő gyárának alkalmazottai a törvényes juttatásokon túl átlagosan öthavi távolléti díjat és 150 000 forintos álláskeresési támogatást kapnak – tájékoztatta szerdán a gyár szakszervezetének vezetője, az üzemi tanács elnöke az MTI-t.

László Zoltán elmondta, ezen felül az üzem összes dolgozója választhat egy csúcskategóriás mobilkészüléket. Az 1829 alkalmazottból 680 szlovák állampolgár, ők ugyanazokat a juttatásokat kapják meg, mint a magyar dolgozók és igénybe vehetik a foglalkoztatási válság kezelésére létrehozott iroda szolgáltatásait.

A cégvezetés és az érdekképviselet közötti megegyezésről a mai napon mindhárom műszak dolgozóit tájékoztatják. Az üzemet november 30-án zárják be.

A vállalatnál szeptember elején állásbörzét tartanak, ahová meghívják a dolgozók iránt érdeklődött vállalkozásokat és november végéig egy irodát tartanak fent, ahol a dolgozók elhelyezkedését segítik, illetve közvetítenek a munkaadók és az álláskeresők között.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A magyar vállalkozások sokszor meg a normál bért is "elfelejtik" kifizetni,mert tudják,hogy 100 ezer forinttért a zemberek nagy része nem fog perelni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@darwin: Gondolom, ezt ők is így gondolják 3 hónap után...
szandokan
@hetöndöe: Gondolom, csak szép emlékeid lehetnek akkor.
hetöndöe
@szandokan: Konkrét példa kellene,nem pedig mellébeszélés.Ha csak szép emlékeim lennének a Tescóból,akkor nem jöttem volna el önként,bár a negatívumok is emberekhez kötödnek,akik szintén magyarok és megalkudtak minden baromsággal a pénzért és a hatalomért.Egyébként a törvények betartásával ott sem volt probléma de ez már régi történet.
darwin
@szandokan: Vidéken egy hónapra sincs munka ősztől.Mentalitás kérdése,hogy ki hogyan fogja fel.Nem régiben kedves barátom ajvékolt,hogy 12 év után elküldték az önkormányzattól a rohadékok.Én hálás lettem volna,ha csak két évig is közszolga lehettem volna.
szandokan
@darwin: Ezért jó, ha az ember a saját lábán áll, és nem függ másoktól. Én is vidéki vagyok, de ezt jól tudod.
szandokan
@hetöndöe: Konkrét példa lenne, de minek ragozzam ezt tovább? Ki is találhatok ilyet, mondhatnád joggal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.