Az igazgatóváltás után 40 ezer néző hagyta ott a Nemzeti Színházat. Ez a teljes nézőszám harmada – írja a Hír24.

A lap kikérte a nézőszámra vonatkozó adatokat a Nemzeti Színháztól. Ezekből kiderül, Alföldi utolsó évada, tehát a 2012/2013-as évad összesen 129 ezer nézőt hozott, ehhez képest Vidnyánszky első évada 88 ezer nézőt tudott a színházba becsalogatni. Ez annyit jelent, hogy a színház egyik évről a másikra nézői harmadát elveszítette, összesen 40 ezer főt.

Nem sokkal jobb a helyzet akkor sem, ha Vidnyánszky első évét Alföldi első évével hasonlítjuk össze. A különbség ez esetben 26 ezer fő, ugyancsak Alföldi javára. A 2008/2009-es évadban ugyanis 115 ezer néző volt kíváncsi az előadásokra a 2013/2014-es 88 ezer fővel szemben – írja a Hír24.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@silber13: Kedves silbert 13 Hidd el, nekem is nehezemtre esik azt az összevont négytagú kifejezést leírni, már csak azért is, mert én is azok közé tartozónak tartom magam, bár a féreg mélységesen bánt, mint ahogy még bizonyára sokunkat. Vajon aki így lealáz minket, hol született, hol nevelkedett, hol járt iskolába, hol jutott hozzá a mai életkörülményei eszközeihez,fizetett e az egyetemi oklevele megszerzéséért, van e állása, miként jutott el odáig hogy így minősítsen embereket.
Még egyszer írom, ... korántsem gondolom hogy a színészeink az előadás közben másra gondolnának, mint a szerepük kifogástalan teljesítésére.Kerényi úrról ezt már nem merném állítani, de ő nem színész, a szó nemes értelmében. Tovább már nem erőéködnék a témában, ha elfogadod. Tisztelettel.
Csizmás Kond
@karma1: Kislány, tévedni emberi dolog, viszony a gondolkodás is az.
A szín szó a láthatóság azon tulajdonságából alakult amely képes érzékelni a fény különböző hullámhosszát és frekvenciáját.
A szín szóhoz kapcsolódó bármely ragok vagy szótoldalékok kapcsolatban állnak ezzel a ténnyel. A színész szókapcsolat nem a fejük fölé emelt tetőszerkezetről kapta a nevét, hanem arról, hogy régebb a komédiás kifestette, színezte az arcát legtöbbször azért hogy ne ismerjék fel a valódi kilétét és azért is hogy az előadását érzékelhetőbbé tegye.
A kocsiszín és egyéb építmények sokkal azután kapták a színes elnevezésüket ugyanis amikor színről vagy annak bármely érzékelhetőségéről beszéltek még a kocsi ki sem volt találva (amúgy ekkora butaságot nem is tudom hogy mertél leírni).
@JAJMÁR: Soha nem kértelek, hogy nekem adj igazat, tehát annak drukkolsz akinek akarsz viszont azt javaslom előbb gondold meg ha azt leírva. A színlelés szintén a színes szóból ered, ugyanis ha valamit színlelsz, teszed magad, megjátszod magad az mindig azt mutatja, hogy valakihez valamihez hasonlítasz tehát kívülről színben olyan akarsz lenni.
@silber13: A megértés és az elfogadás szintén nem ikertestvérek tehát ha valamit megértek azt még nem jelenti azt hogy el is fogadom viszont fordítva is igaz. Voltam annyira bátor, hogy le mertem írni a saját butaságaimat viszont ezt tőled egyre kevesebbszer látom és a lehurrogásnál egyebet nem igen produkálsz…de ez is egy színvallás.
keresztapa
@Csizmás Kond: Közelebb kerültél az igazhoz, mint az általad felsorolt személyek, akiknek csak az önfelfogás az igaz. a "szín- ész," nem saját magát jeleníti meg a színpadon, hanem más személy, történetét másolja hihető formában, a jelen közösségének, akiknek tetszését, avagy nemtetszését joguk van kimondani, egyénenként, vagy csoportosan.
alte trottel
@Csizmás Kond: Színarany? Szinterezés? Szinkópa? Szinvaparti esték? Szintező? Szinergista? Szinmentáli tehén?Szingapur?
(melyik a kakukkfióka?)
Csizmás Kond
@alte trottel: A felsoroltak közül valamelyest a színaranynak van köze a színhez a többi nem is a színnel kapcsolatos .
alte trottel
A színarany se a "szín" (bizonyos hullámhosszú fényt visszaverő) jelentéshez kötődik!
Csaxólok, hogy a tejszín se a tej fehérsége miatt kapta a nevét.
De törjétek csak a buksit! (_NE_ a kutyát!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.