Hiába büntettek tíz- és százmilliókra közel félszáz pártot az ajánlóíveik hiánya és késedelmes beadása miatt, valószínűleg keresztet vethet az állam erre a pénzre – olvasható a pénteki Blikkben.

A pénzbüntetést ugyanis a parlamenti pártokon kívül csak néhány ismertebb szervezet fizette be – hívta fel korábban a figyelmet a Magyar Hírlap. Az összesen 1,9 milliárd forintos bírság alig egy százaléka folyt be az államkasszába, 18 millió forint a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

131 milliós bírsággal sújtották például az Új Dimenzió Pártot, amely 150 millió forintos állami támogatást kapott a parlamenti kampányára. A honlapjukról azóta az összes információt leszedték. A 83 milliós büntetést kapó Új Magyarország Párt vezetőjét, Táncsics Pétert sikerült elérnie a Blikknek.

- Fogalmam sincs, hogy miből fogjuk kifizetni a pénzbírságot, mindössze pár tízezer forintunk maradt a 150 millió forintos állami támogatásból, a pártnak pedig nincs vagyona – mondta el Táncsics, aki elárulta, hogy az adóhivatal már felvette velük a kapcsolatot – írja a lap.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ki gondoltam volna...a fidesz ismét elszórt egy valag pénzt egy kis választási csalásra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Erre biztosan számítani lehetett. Végtére is jól teljesítették azt a feladatot, amiért létrejöttek, sikerült a választási csalás!
mate03
@Gemüs52: Majd behajtják rajtunk!Mi meg csak tűrünk,és csak itt nagy a szánk!
Toby
Ezzel a pénzosztással csak a havrok zsebét akarta a gengszterkormány kitömni, tudva előre, hogy a visszafizetés kikényszerítése egy nagy nulla lesz ! Kétszemélyes "pártok" alakultak és tették el a milliókat abvban a biztos tudatban, hogy az életben nem fogják viszafizetni, a NAV meg úgy tesz, mint aki megszakad a közpénz visszaszerzéséért, de az adó/Áfa csaló cukorbárókat és számlagyárosokat vígan hagyja futni !

Kétszínű gengszerkormány, kétszínű szervezete, nulla felelőségre vonás !
Nil
a kamupártok beteljesítették a feladatukat -megosztás-most megkapják a jutalmat
keresztapa
Hiszékenyek a "politika" a hazugságok alapja a pártok csak a hazugságokon tudnak létezni. Azért kell pártokat alapítani, hogy a hazugságokat pénzre tudják váltani.
nusika
Szórja a pénzt mindenre.Szerintem a kamupártok "jól teljesítettek" és leírják az elköltött???pénzt.A pazarlás továbbra is megy, mindig arra költenek ami éppen nem szükséges!!A haverok igényeit teljhesítik!! A seggünk kint a gatyából, éheznek az emberek és ők...
www.168ora.hu/buxa/szorgosan-kolti-tartalekot-kormany-majdnem-ures-kassza-hallgat-ngm-129994.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.