Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Oroszországgal szembeni gazdasági szankció politikája ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 című műsorában azt mondta, egyetért Robert Fico szlovák miniszterelnökkel abban, hogy a Nyugat által szorgalmazott szankció politikája "többet árt nekünk, mint az oroszoknak". "Lábon lőttük magunkat" – fogalmazott.

Orbán: Lábon lőttük magunkat

Orbán Viktor elmondta: keresi a partnereket ahhoz, hogy változtasson az Európai Unió ezen politikáján.

A kormányfő szükségesnek nevezte egy olyan konferencia összehívását, amelyen az unió és Oroszország megtárgyalja együttműködése jövőjét, távlati terveit, amelyek között fontos kérdést jelent Ukrajna is.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Csak tudnám, min röhög a studióban ???
Azon, hogy megy az ország a szakadék felé ???
Szánalmas !!!és kényszermosoly...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
A már már sértő indulat szól belőletek. Ahelyett hogy régmúlt birodalmak sorsáról beszéltek, jobb lenne valamiféle egyetértésre jutnunk. A közös nevező országunk jelene és jövője.Attól tartok, kedves vezetőnk akarva, akaratlanul uralkodik a hazai szellemi élet felett. Lám, mennyire sikeres az Európai Unió ellenes szabadságharca. Nem az ő feladata ítéletet mondani a 27 országot magába foglaló " gyülekezet " felett. Kritikai megjegyzései, esetenként modortalan kiszólásai a " kócerájt sem tudnak eligazítani " meglehetősen arrogáns kinyilatkozásai csak azoknak és olyanoknak jelentenek igazi ütős szólamokat, akik nem látnak tovább a saját, no meg kedves vezetőnk orra hegyéig.
Remélem, vannak ebben az országban még olyan írástudók, akik tollat ragadnak és elmagyarázzák ennek a társadalomnak Magyarország jelenlegi állapotát, tennivalókat, még a kormány számára is megfontolandó tanácsokat. Nem a miniszterelnökünk zsebében lapul a bölcsek köve. Vezéri allűrjei, amelyeknek a fedezete a saját hűséges hűbérurai pénze és kiskirályi hatalma, valamint a közöttünk és velünk élő elbutított szavazótábora, egyre mélyebbre viszi országunk európai és tengeren túli megítélését.
Nem vagyok elragadtatva az Európai Únió működésétől, hatékonyságától, befolyásolhatóságától, vezetőitől, mégis az a véleményem, a mi helyünk és szerepünk bárhonnan is mérjük a világtérképen, mégis csak Európában van.Hogy nem azt kaptuk, amit reméltünk, az a megelőző évtizedek elsősorban társadalomtudományi hiányosságok egész sorában keresendő.A kapitalizmusból sokan csak a kevesek jólétét, a " szabadságot " látták, látják ma is. Az az 1,7 millió, aki most más nyugateurópai országokban él és dolgozik, tudna erről a jólétről és szabadságról beszélni. Mi most elvesztettük a korábbi jólétet is, a korábbi szabadságot is. A Kádár korszak jóléte és szabadsága sokakban él még. Igaz, nem volt világ útlevelünk, most van. ÉS??
Folytatnám ha beleegyeztek ?
világlátó
A csalódottság, a befelé fordulás, a szavazó úrnáktól való valóságos írtózás teljesen érthető. A kivándorlás szándéka még azokat is megmozdítja, akik eddig nem is gondoltak erre. A hazai lakosság legtehetségesebbjei, vagy egyszerüen a legbátrabbjai, no meg azok akiknek mind egzisztenciáális, mind családi állapota valamitől zátonyra futott, mind elmennek.Kik szavaznak mégis? Hát nézzétek meg! Érdeklődjetek ismerőseiktől. Aki titkolja, ő az egyik.Ők azok, közel egy - másfél milliónyian, akik tovább éltetik, fenntartják ezt az állapotot, no meg a kiválasztottakat. Ők azok, akik átszelleműlt és fátyolos tekintettel hallgatják hazai turulban született sámánjainkat, ugranak a hatvannégy vármegye és betyárcsapata hívó szavára, belépnek az új magyar gárda soraiba és elhisznek mindent, látják a fényes jövőt, a nemzet függetlenségét és szárnyaló szabadságát az olyan gonoszoktól, akik holmi hazaáruló szocilibsikomcsi férgek útján rágják édes hazánk szívét. Hogy nem szólal már meg valaki, mondjuk legfőbb hazai egyházi méltóságunk, hogy Állj ! Emberek! Mária országa nem juthat az enyészet sorsára!
Új társadalmi megegyezés kell a Nemzeti Együttműködés Rendszere helyett ! Új országprogram, mert a régi lefelé vezet. Európa olyan amilyen. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy 26 ország vezetői, parlamentjei, pártjai mind rohannak a pusztulásba, de mi látjuk a szomorú sorsukat és mi kimenekítjük onnan édes hazánkat.Az európai létünk eddig csak viták tárgya, Mit kaptunk, mit adtunk.Olyan keveset tudunk erről mert megelégszünk a demagóg blöffökkel, félinformációkkal, amit még derék kormányunk egyes tagjai még táplálnak is.Vagdalkozunk mint egy részeg huszárképlár / a fehérváriaktól /ahelyett hogy megmondaná végre valaki miképpen leszünk mi az únió okos, jó példa a nemzeti megoldások terén illeszkedve az Eu. elveihez, alapdokumentumaihoz, eu.-s partnereinkhez.Amikor a munka alapu társadalomról hadoválunk Romániában, akkor azt is ki kellett volna ott rögtön hangsúlyozni, hogy / folytatom
világlátó
A munka alapu társadalomban a magas iskolai végzettséggel, komoly társadalmi kapcsolatokkalés megfelelő tőkével rendelkező emberek előtt nyílnak meg a lehetőségek.Ebből ma kevés van. A hazai gazdasági elit, a versenyszféra vezető menedzserei gyermekei, no meg a politikai elit gyermekei előtt ott van a lehetőség. És a többi? A leszakadók, a munkások, a sodródók akik mind a létminimum alatt élnek?
A már alig érzékelhető vékonyságú középréteg értelmiségi családok gyermekei az legnagyobb utánpótlása a külföldre távozóknak.Nincs más választásuk. Vagy van?
Lábon lőttük magunkat - mondja Fico és Orbán. Óriási értékű megállapítás.Mintha nem lenne elég hatalma utóbbinak arra, hogy ne egyik napról a másikra határozza meg az ország sorsát. Azt hiszem mégis csak nagy neki ez a zakó.Mi egy okos, előrelátó, gazdasági szakemberekből álló kormányzást várunk, nem pedig a gazdasági kamara elnöke által kigondolt ötletelő országvezetést, nemzetvezetői allűröket, átgondolatlan ad hoc beszédeket valahol a határon kívül egy olyan közönség előtt, aki akkor is csillogó szemmel tapsol, ha éppen butaságot mond az előadó.
Ha nem szeretnek Brüsszelben, akkor lépjünk ki az Európai Unióból? Európán kívül is van élet...mondta nem is olyan régen. Pedig nekünk olyan miniszterelnökre van szükségünk, akit elfogadnak, kellő tisztelettel üdvözölnek, minden féle színü formációval szóba állni képes, megfontolt, és tapintatos politikusnak ismernek el.Akinek van tisztességes véleménye, nem sért meg vele senkit, jellemes, gerinces emberként ismernek el, mert ha van is megfontolásra érdemes kritikai véleménye elvekről, ügyekről, mindig van hozzá javaslata is, amit előzőleg kellő időben több , más ország vezetőivel egyeztet, kikéri véleményüket.A mi országunk már sokat szenvedett alkalmatlan, vagy érdemtelenné váló vezető politikusai miatt. Többen visszamentek a történelmi múltba is. Ha csak Ferdinándra, majd az őket követő európai uralkodókra gondolunk, nem lehetnek illúzióink ma sem. Mi itt csak okosan .
human
Putyin leszólt Orbánnak, hogy próbálja a szankciók lazítást kiharcolni az EU-ban. Ennyi.
mariaberta
Én csak elnézem ezt a kihízott férfit, és semmin nem csodálkozom. Nyilván nem csak a teste ilyen hájas, belső szervei is elhájasodtak, azért mond ennyi okosat!
dömdödöm
Konkrétan fejbe lőttük magunkat mert jön a tél és simán egy laza csuklómozdulattal egy a legjelentéktelenebb ruszki csőszerelő munkás felső parancsra el fogja zárni a gázt .,A viszont látásra ! :-((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.