A MÚOSZ Etikai Bizottsága szerint az MTVA szerkesztői sajtószakmai-etikai hibát követtek el – írja a Hír24.

Az MTVA szerkesztői sajtószakmai-etikai hibát követtek el, amikor nem tájékoztatták a közszolgálati televízió híradójában a közvéleményt Bajor Imre, illetve az aznap reggeli híradóban Robin Williams haláláról – tudatta a testület.

A panaszt Gémesi Gábor újságíró nyújtotta be, mondván: "Javaslom és kérem, hogy az MTVA szerkesztőit ítélje el és rekessze ki a szakma. Részvétlenségük felháborító, magyarázkodásuk szánalmas".

Korábban az MTVA azzal magyarázta, hogy a Heti Hetesben rendszeresen sziporkázó Bajor Imre halálhíre nem fért bele a Híradóba, hogy a színésznek nem volt Kossuth-díja.

A MÚOSZ Etikai Kódexe kimondja, az újságírónak etikai kötelessége védelmezni, mindennapos munkájában érvényesíteni és teljesíteni az információ áramlásával kapcsolatos szakmai feladatait. "Sem a kiadók, sem a tulajdonosok, sem pedig az újságírók nem tekinthetik az információt magukénak" – olvasható a Hír24 cikkében.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ez a szakma véleménye, de ettől még nem változik az a tény, hogy olyan seggfejek ülnek a királyi tv-ben, akik nem mernek hírt adni bizonyos eseményekről, (vagy meghamisítják azt) ami nem felel meg a gazdi ízlésének! Aztán utólag szánalmasan magyarázkodnak olyan szinten amit 3 éves is felülmúlik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@szandokan: Te ezt tényleg így gondolod, vagy valójában tisztában vagy az köztévé szervilitásával Orbán felé, csak itt próbálod bagatelizálni a dolgot?
Toby
Nem hibázott itt senki, hanem előre megfontolt, aljas szándékból hagyták ki őket a Fidesz-csicska nyalogató pöcegödör csatornák !
Fradigege
Az etikai vizsgálatot is le fogják húzni a budin. Kit érdekel? Inkább a viktórió emberfaji hova tartozását kellene megvizsgálni, hogy melyik raszba tartozik. Akkor borulna a bili, ami után nem tudna a Magyarság nemzeti öntudata mögé bújni. Valjuk be, hogy nem sok magyar van benne. Igazam van RÁHEL kislányom?
keresztapa
@Jankó123: Elvárni lehet, kihagyni úgyszintén. Lett volna celeb akkor még a jövőhéten is hír lenne, a király tv meg saját halottjának tekintené! Az igazság az, hogy a szeretett éltette, és csak a szeretett érdemel megbecsülést!
Vasárnapiiskolás
Mint az óvodában:a kislányok azért nem tudnak állva pisilni,mert nincs mibe kapaszkodniuk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.