Újabb előkelő ingatlannal bővült a Magyar Nemzeti Bank portfóliója – írja az Index.

A jegybank az elmúlt hetekben a tiszaroffi kastélyszálló mellett megvette a főváros egyik legdrágább irodaházát is, az V. kerületben található márciusban átadott Eiffel Palace-t.

Az Index úgy tudja, az MNB augusztus 1. óta bejegyzett tulajdonosa a Belvárosban, a Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatt található vadonatúj irodaháznak, amiért 11-12 milliárd forintot is fizethettek az offshore cégek mögött rejtőző tulajdonosoknak.

Az Eiffel Palace Budapest egyik legdrágább irodaháza lett: a legfelső szinten havi 20 euró/nm-ért lehet az üres irodát bérelni. A 8 szintes ház 14 500 négyzetméternyi területére költözött be többek között a PriceWaterhouseCoopers és a Brit Kereskedelmi Kamara.

Kastély után méregdárga irodaházat vett az MNB

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Hát ezt most nem sikerült fű alatt intézni, pedig a haverok megpróbálták rendes maffiózó módjára intézni a dolgokat, még az elfedő sztori is megvolt (a tiszaroffi kastély).
Az átutalt összegből valamelyik "magyarország kedvence" fideszes maffiózó szerintem már meg is vásárolta a színarany vécékeféjét.
Janukovics egy balfasz volt a fideszesekhez képest.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sekele
Az a gond, hogy nem szolgálták meg a pihenést. Mi fáradtunk el tőlük.
Vadlaci
@volvós: A tulajdonosok nevei: Kaya Ibrahim, Josip Tot, Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc, Kubatov Gábor és Matolcsy anyósa.
Strong
Siralmas, de tudom a választ:

-A kastély személyzete azóta már Fidesz tag.
- Az irodaház megvétele pedig nemzetbiztonsági okokból történt.

..a miértre a válasz tökmindegy: Szabad rablás zajlik :-(
human
Offshore tulajdonosai voltak az épületnek. Azaz nem tudjuk milyen magyar vállalkozók vannak a háttérben. Azt sem tudjuk, hogy jó befektetés volt-e. Vagy mint a mol vagy az eon gáztározói esetében csak az eladó járt jól itt is, de nagyon.
Ha tisztességes üzlet lett volna, akkor az MNB büszkén állna ki választói elé, hogy milyen jó üzletet kötött. Ha viszont úgy érzi, hogy jobb titokban csinálni, akkor ott valami sunyiság van.
Igaz ez a paksi bővítésre is.
nusika
A jegybank a tavalyi évet - az előző vezetés által előre jelzett 203 milliárd forintos veszteség helyett - 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárta, a jegybank beruházásai, például a tiszaroffi képzési és szabadidő központ megvásárlása, nem jelentenek terhet a központi költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek."" - Hááááát ki fizeti ki ezeket, ha nem az adófizető!!! Az adófizetők pénze van a bankban!!Nem jól tudom??? Magyarázza el valaki, hogyis van ez??
csa-csa
@volvós: nana! csak ne fesd az ördögöt a falra!
puskaropogást NEEE! azonnal mindenki mindenkire lövöldözni kezdene! Az egyik balhéból, a másik közben rabolni, fosztogatni kezd, csomó ártatlan ember (nők, gyerekek is) meghalnának. Ez is csak a gazdagéknak lenne üzlet. A milliárdjaikat már úgyis kimentették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.