A rendszerváltás óta csak egyszer volt ilyen magas az államadósságunk, 85,1 százalékos – jelentette a MNB adatai alapján a napi.hu.

A hitelfelvétel és a forint gyengülése, ami az adósságot növelte. "Az adósságot a második negyedévben a nettó hitelfelvétel 434 milliárd forinttal, a forint gyengülése pedig 65 milliárd forinttal növelte. Az államháztartás nettó tartozása 22 818 milliárd forint volt, ez a GDP 76,3 százalékát tette ki 2014 második negyedévének végén" – írja a HVG

Egekben az államadósság

Forrás: Portfolió
2010-ben volt ennél magasabb az államadóság, amikor Szijjártó Péter, akkor a miniszterelnök szóvivőjeként, sajtótájékoztatóján azt mondta, nem túlzás államcsődről beszélni, ami akkor elég volt a befektetőknek, hogy meneküljenek a forinttól, ami éves mélypontra került. Korábban a "rendszerváltás sokkja" idején láthattunk magasabb mutatót, 20 éve.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerintem orbanekat mar kurvara nem erdekli az allamadossag. A pontagyuak ujra hatalomba jutattak oket ujabb 4 evre, es ha megint jon a valasztas akkor majd ujra betolnak egy rizsacsokkentest amivel ismet "meggyozik" az ecceru embereket.
Olyan torvenyeket hoztak, hogy mar 30%-os szavazatarannal 2/3-os hatalmat szerezhetnek. Ha meg nem igy lenne akkor hyorsan irnak egy uj torvenyt.

Nem veletlen hogy mar tobb mint 1 millioan hagytak el az orszagot, hiszen egyre remenytelenebb a helyzet. Sajnos javulasra esely sincs, mert mar nincsenek demokratikus intezmenyek. Egyre inkabb a putyinihoz hasonlo, csak szoft-diktatura epul ki. Itt csak egy ujabb 56 segithet, de arra egyenlore esely sincs.

Teljesen le kell nullazni az orszagot es lakoit, hogy aztan ujra a nulla szintrol kezdjuk az ujjaepitest, Sajnos a magyar ember sosem tanul, es mindig a sajat borevel fizeti meg a lecke arat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@silber13: Ez bizony nagy baki volt, főleg, hogy tanulással vádoltam - hiszen még a diplomái sem bizonyítottak -, remélem nem sértettem meg vele. :-)
silber13
@rugacs: Én csak azt kérdeztem, honnan szedted az oroszországi tanulmányokat? Olvastad, vagy hallottad? Valakik netán mondták? Olyan szavahihető Genossenek? Kiváncsivá tettél!. Ez számomra éppen olyan rejtélyes dolog, mint a Silbermann orgonák hangjának csodás fénye. várom válaszodat, no nem a hangszerekről, hanem az oroszországi tanulmányokról.
rugacs
@silber13: Lásd fent, már megválaszoltam. Nem ő volt, ki orosz (szovjet) tanulmányokkal rendelkezik.
Tehát bakiztam.
Hiszen:
Ő még magyar tanulmányait sem igazolta.
silber13
@rugacs: Eddig OK, de
" lista harmadik helyén Gyurcsány Ferenc áll, aki a Janus Pannonius Egyetemen (a mai Pécsi Tudományegyetemen) szerzett két diplomát: 1984-ben a tanárképző technika-biológia szakán főiskolai oklevelet, 1990-ben közgazdasági szakon egyetemi diplomát - utóbbit levelező tagozaton végezte el."
rugacs
@silber13: hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc:
Gyurcsány 1984-ben a Pécsi Tudományegyetemen és 1990-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán leadott dolgozatai azonban nem fellelhetők az érintett felsőoktatási intézményeknél. Az előbbi annak ellenére tűnt el, hogy az azonos szakon leadott többi szakdolgozat megvan, míg az utóbbit szabályos eljárásban leselejtezték.[40][41][42] Gyurcsány az ügy felmerülésekor ígéretet tett rá, hogy saját példányait megkeresi és nyilvánossá teszi, de állítása szerint nem találta meg őket.[43]
Plágiummal a Hír TV 2012. április 27-én sugárzott Célpont című műsorában vádolták meg nyíltan. Itt elhangzott: „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című dolgozata címében megegyezik Gyurcsány korábbi sógora, Rozs Szabolcs 1980-ban beadott dolgozatával. Gyurcsány a Célpont kérdésére eleinte azt állította, hogy azt sem tudja sógora miről írt szakdolgozatot, majd röviddel később nem tagadta, hogy forrásként felhasználhatta akkori sógora dolgozatát.[11][44] Két nappal később a Célpont közölte, hogy állítólag megtalálták Gyurcsány dolgozatának szakmai bírálatát, és ezt összevetették Rozs állítólagos dolgozatával, melyet tőle kaptak, viszont nem tettek közzé. A Hír TV állítása szerint a Gyurcsány-dolgozat bírálatának egyes megjegyzései egybevágnak Rozs dolgozatának sajátosságaival.[12] Ezt később a Pécsi Tudományegyetem rektora is megerősítette.[45]

Gyurcsány a blogjában úgy reagált, hogy akkori feleségének szüleinek balatonfüredi házában sok anyagot, prospektusokat talált a környék borászatáról, és valószínűleg akkori sógorának dolgozata is ezek közt lehetett, így lehet, hogy azt is felhasználta saját dolgozata készítésekor.[46] Rozs tagadta ezt, szerinte a szülei házában az ő dolgozatán kívül semmilyen más borászattal foglalkozó anyag nem volt, és a dolgozatot sem ott írta, mivel nem ott lakott, csak küldött egy példányt a szüleinek. Minden más információt hazugságnak nevezett.[44]
silber13
@rugacs:Ismerem az egész történetet, annak mindenféle variánsát, de azért köszi! Tudod, egykét szereplő van a dologban, ami az általuk előadott történetet finoman mondva is megkérdőjelezi: maga a Hír Tv és a Célpont. Ha nem buktak volna pereket akkor is kétséges az igazmondásuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.