Nem köntörfalaz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter: az új kaszinók tulajdonosai azért kapnak évi 7 milliárd forintos adókedvezményt, hogy többet kereshessenek – írja cikkében a Napi.hu.

Az MSZP-s Bagóné Borbély Ildikó azt kérdezte a nemzetgazdasági minisztériumtól és a kormánytól, miért kell Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni.

Varga Mihály a szocialista képviselő kérdésére igyekszik megvédeni az évi hétmilliárdos bónuszt: eszerint azért védhető az adókedvezmény, mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek – írja a Napi.hu.

A miniszter szerint ha Vajna és az Aranybonusz 2000 Kft. jövedelmező – akkor az általa befizetett adók "jelentős mértékben járulhatnak majd hozzá а központi költségvetés bevételi oldalának erősítéséhez, így az olyan kiemelkedően fontos társadalmi célkitűzés, mint a szociális gyermekétkeztetés finanszírozáséhoz is" – olvasható Varga Mihály érvelésben.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"..mert az új kaszinótulajdonosok az első hónapokban komoly beruházásokra kényszerülnek.." Először is a lóf@sz kényszerítette rá őket!!
"így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket"- Másodszor anyád!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@miazavalami: Először nem értettem a poénodat, de leesett :-))))
Toby
Itt valaki hazudik, de ez gengszterisztánban nem csoda !

"„Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a Parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat.”

Na most akkor hogyan is állunk a dagadék Vajna Adrás és cafatja kaszinóbevételének elengedett adójával ?
Nil
Csak Vajna jár jól no meg Timike hogy legyen értelme hogy hozzáment ehhez a pasihoz.
Az éhező gyerekek akkor járnának jól ha a szüleiket megfizetnék a munkájukért ha a minimálbért és a közmunkabért nem sújtaná 16%os adó és ha az alapvető élelmiszerek áfamentesek lennének.
Nem mellesleg a munkaalapú társadalom egy nagy hazugság és az emberek beveszik - egyébként meg mindenki dolgozik/teszi a dolgát legfeljebb munkahelye nincs - ezért miért kell büntetni?
F_Viktor
@Toby: Kicsit RTL Klubozzott a Misi.
Érdekes, 2 hónapja nagyobb ellenség lett az RTL, mint Gyurcsány és Bajnai :-)))

Az is érdekes, hogy a korrekt tájékoztatásba mennyi minden belefér ha valamit el akarnak érni. Mert eddig is az RTL számolt be semlegesen mindenről.
Viszont egy mutyit meg lehet említeni egy mondatban, de készülhet oknyomozó riport is.
Cukkini
Hé, magyar: Mi az ábra? Úttesten fekszik a zebra és nem áll lábra?
kukac50
Igazságtalan az adó törvény! Igazságtalan a gazdagoknak adott adókedvezmény!
A minimálbérből 16% -os adót vonnak,aki alig tud megélni, a gazdagnak meg elengednek ez a Fidesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.