Júliusban tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma, a legnagyobb mértékben Nyugat-Dunántúlon, míg a legkevésbé Észak-Magyarországon – írja a Napi.hu. A cikkben megjegyzik, hogy jelenlegközel negyedmillióan semmilyen segélyt nem kapnak.

Összességében 2014. júliusban 152,9 ezer álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből a zárónapon 91,0 ezer maradt üres, betöltetlen. A legkedvezőbb helyzetben Győr-Moson-Sopron volt, ahol nagyjából ugyanannyian kerestek állást, mint ahány szabad hely volt, míg Tolnában volt legrosszabb a helyzet, ahol egy üres álláshelyre 5,7 álláskereső jutott. A statisztika igaz, nem mutatja azt, hogy az üres állások és a munkanélküliek száma a képzettség tekintetében mennyire fedi egymást.

Júliusban 184,1 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, akiknek közel harminc százaléka álláskeresési ellátásban, a többiek pedig szociális jellegű támogatásban részesültek. Az álláskeresők több mint fele – 230 ezer ember – semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott a tárgyhónapban – olvasható a cikkben.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Bennem mindíg megfogalmazódik az a kérdés, hogy minek vannak a munkaügyi központok? Munkát nem szerveznek /mert nincs/ jó sok pénzt felemészt a fenntartásuk - minek? A közmunkáról, ami közpénzt emészt fel, hasonló felemelő a véleményem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@JAJMÁR: ma, 10:48
Az ezt megelőző kormányokban sem láttam a szándékot a perifériák leszakadásának a megakadályozására, illetve ha már leszakadtak, akkor a felzárkóztatásra.
Az elmúlt 25 év legnagyobb bűne az ország, nem ketté, hanem apró darabokra történő szaggatása.
JAJMÁR
@kkalman: 20:30 Erről most eszembe jutott Moldova, és a könyve az Ormánságról: Ha az Isten hátranézne.
Sajnos ez már több leszakadó térségre igaz.
Igen, lehet azt mondani, hogy miért nem mennek az emberek a munka után, de pl. ezen falvak lakóinak a sorsa a születésükkor eldől. Onnan nincs menekvés, mert az a hely bezár. Már az oktatástól kezdve... meg a szülői háttér miatt. Pedig a táj szép, nagyon is.., de se közlekedés, se boltok, se munka.. és az ember örül, hogy nem oda született, de ez a helyzet terül, és utolér... :(...
kkalman
@JAJMÁR: Elég gyakran járok az Ormánságba. Itt nálunk, ezt Te is tudod, már lehetetlen dolog eladni egy házat. Ott lenn fillérekért nem tudják eladni a házakat. esély, hogy onnan saját erőből kitörjön valaki, egyenlő a nullával. Se munka, se megfelelő tömegközlekedés, hogy munkába lehessen járni. Jó esetben a közmunka marad a szerencséseknek, mert az se jut mindenkinek.
És ez csak egy kis szelete az ország periférikus területének.
Tisztesség
Mikor lesz esélye a fiataloknak magánszektorban, miért csak papíron dolgoztatják 4-órába a munkaadók, közben meg 10-12-órába dolgoznak. Könnyen beszélnek a munkaadók és kíméletlen körülmények között, dolgoztatják őket a törvények nem érdeklik, az ügyvédek segítik a törvények kikerülésében! Több százan dolgoznak így Szegeden, kik a felelősek a tisztességtelen munkavégzésekért? Depressziós állapotba kerülnek a fiatal munkavállalók az embertelen munkaadóktól. Hogyan lesz nyugdíjuk ennek a fiatal generációnak?
Statisztika miért nem méri, 30-40-éves állampolgárokat a szüleivel laknak, miből alapítson családi életet?
Munkába járást vidékieknek nem fizetik, még hallani sem akarnak az embertelen magánmunkaadók, hogy segítsenek a fiatal generációnak.
Nil
@radios45: Mentsvááááááááááááár???
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Fideszesek szokták kérdezni tőlem hogy ugye jó a közmunka.
Nem nem jó.
Az egyik legrosszabb ami emberrel történhet.
Persze így a haveroknak nem kell embert felvenni még minimálbérért sem.
És ugyanilyen szemétség a munkaerő kölcsönzés is
Tisztesség
Álláslehetőséget, mindenütt lehetne létrehozni az országban, csak a szervezetségen múlik!
Inkább megfogadták, Gyurcsány Ferenc Magyarország volt miniszterelnök tanácsait a fiatal generáció, „akinek nem tetszik Magyarország, azoknak ellehet menni az országból”
Külföldre menő munkavállalókat, csak a szervezett munkalehetőséggel lehet megállítani, de az íróasztaloknál ez nem megy. Igaz Szegeden, Botka László Polgármester nagy ígéretet mondott a lakosságnak, amikor az autópálya épült. „autópálya hozza a befektetőket Szegedre és lesz munka”
Mi lett ebből az ígéretből, hol vannak a fiatalokat tisztességesen foglalóztató munkaadók?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.