Ha a magyar kormány a bankokra hárítja a jelzáloghitelek csökkentésének terhét, az lefékezheti a gazdasági növekedést és arra késztetheti a sarokba szorított pénzintézetek némelyikét, hogy kivonuljon...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csetere
Ha logikusan végig gondolják akkor hazugság úgy beállítani a külföldi bankokat, hogy óriási nyereségeket vittek ki. Ez a kormány verziója. A bankok nálunk, a külföldi betétesek pénzét fektették be, amit kivisznek, abból nekik ott fizetni kell a befektetőknek a kamatot. ez költségekkel is jár. Csak a maradék pénz a nyereségük. Ezt csinálja Csányi a mi pénzünkkel, amit a kinti leánybankjaiba visz ki. Nem saját pénzt fektet be, hanem ami betétjeinkbe fektetett pénzeszközt használja. Ez a véleményem 34 év pénzügye múlttal a hátam mögött.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@F_Viktor: Tudod a devizahitel bevezetésekor volt az országban egy PSZÁF is, akik hivatottak volna a nagyérdemű tájékoztatására. Ott pénzügyi szakemberek ültek annál a cégnél, nagyon jó rálátással a pü. folyamatokra. Most itt nem a válságról beszélek, hanem, hogy milyen tranzakciónak mi is a hátránya. Pl. a devizahiteleknél óriási az árfolyamkockázat. Angliában miért tudta a média tájékoztatni az embereket? Ott nem is terjedt el a devizahitel.
Nekem óriási csalódásom Medgyessy Péter, mert ekkor már megjárta a Paribas francia bankot és kitüntetést is kapott az ottani tevékenységéért nem is kicsit, sőt még tanított is anno a Számviteli Főiskolán, pont pénzügyeket, mint pénzügyi szakember. Orbán után Ő regnált és Ő is hallgatott amint az a bizonyos a fűben.
Szóval nem a kis mezei elemzőket hibáztatom én.
F_Viktor
@Január: Nézd meg a CHF forint árfolyamát az elmútnyócévben. A forint stabil volt, sőt picit még erősödött is a CHF-hoz képest. Még a világgazdasági válság két évében sem szállt el a forint!

Az sem igaz, hogy senki nem hívta fel a figyelmet az árfolyamkockázatra, nekem is volt lakásépítésre CHF hitelem, a szerződés alapján a közjegyző is felhívta figyelmemet erre a kockázatra. Ezért nem is anyázok.

Egyetlen hibát látok a kormányok és elemzők részéről, hogy nem tudatosította a Zemberekbe, hogy a Japán Jen, a CHF menekülő valuták.
Január
@F_Viktor: Az autóhiteleseknek senki sem hivta fel a figyelmét az árfolyamkockázatra, már csak azért sem, mert közjegyző itt véletlenül sem volt az autóhitel felvételnél, de még banki ember sem. Csak az autókereskedő eladójával találkozott a hiteles, aki aztán a papirokat egymás után nyomta az ügyfél orra alá aláírásra. Természetesen Ő tájékoztatást a kérdésekre csak nagyon keveset tudott adni, az sem a hitellel volt kapcsolatos.

Ezt már csak azért is elhiheted, mert nekünk is volt CHF hitelünk mikor autót vettünk. Valószínű nem olvastad, de leírtam többször is, hogy mi, hogyan kaptuk a hitelt.

Az eladótól meg is kérdeztem, hogy választhatok-e más bankot. Válasz: nem Tehát eleve az autókereskedő és a bank leszerződhetet egymással, hitelt csak attól a bizonyos banktól kaphattál. Ki tudja miféle megállapodás volt közöttük...
A hitelbírálat pedig annyi volt, hogy az eladó azt mondta, majd holnapra visszaszól a bank, hogy kaphatunk-e hitelt. Rögtön hazajöttünk, alig léptünk be az ajtón, csenget a telefon..." - megkapják a hitelt". A kereskedés tőlünk 5 percre van.
Szerencsére ez már nekünk csak a múlt...
F_Viktor
@Január: Nem tudom hogyan működtek az autóhitelek, de ha így volt, s a szerződésben sem említették a kockázatot, akkor hurrá, a Kúriának hála, a bank viszi a balhét.

Nem kell rosszra gondolnod az autókereskedő és a bankok között, egyszerűen csak a kereskedő a banktól megkapta azt a jutalékot ami egyébként az üzletkötőknek járt. A kereskedőnek ez extraprofit volt, azért volt jobb ügyfél a hiteles, mint a kp-ben fizető.
Január
@F_Viktor: Az árfolyamváltozást említették, hogy az adós viseli, az árfolyamrésről szó sem volt, az egyoldalú szerződésmódosításról konkrétan nem volt szó, csak ilyen olyan költségemelkedés esetén az adós viseli a terheket.
Az egész szerződés úgy volt megfogalmazva, hogy az adósnak kötelezettségei vannak, a banknak pedig jogai. Azért fogalmazták így, mert tehették, a törvényeink lehetőséget adtak rá.
F_Viktor
@Január: A saját lakáshitelemről tudok nyilatkozni, nem tudtam sem én, sem az ügyvéd belekötni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.