Az MSZP elnöke szerint a jelenlegi állam nem demokratikus, hanem az önkény, az államkapitalizmus és a rendiség a sajátja. Tóbiás József erről augusztus 20-án, az állami ünnep alkalmából – a Kossuth Lajos térre, a József Attila-szoborhoz meghirdetett, a rossz idő miatt azonban zárt helyen megtartott – sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.

A szocialisták ezzel szemben olyan államot kívánnak, amelyre a joguralom, a szabadság és a szociális biztonság jellemző – jelentette ki.

MSZP: a mai állam nem demokratikus

A pártelnök szimbolikus helynek nevezte a Kossuth Lajos teret, amelyen szerinte „álságos rekonstrukciót hajtott végre” a jelenlegi hatalom. A tér ugyanis nem a valódi, nem a teljes magyar történelmet jeleníti meg, csupán díszletet nyújt ahhoz a politikához, amelyet a hatalom képvisel – fogalmazott.

Tóbiás József kifogásolta, hogy a téren nem „kaphatott helyet” sem Szent István, sem IV. Béla vagy Széchenyi, de Radnóti Miklós vagy a századelő nyomorgó tömege sem. József Attila szobrának áthelyezéséről pedig úgy vélekedett: ez annak a szimbóluma, ahogy az elesett magyarokkal bánnak, „perifériára szorítanak, miközben kinccsel, díszlettel, pompával próbálják elfedni a valóságot”.

A pártelnök bírálatot fogalmazott meg, amiért mintegy félmillió gyermek éhezik az országban, a családok majdnem fele nem tud megfelelő élelmiszert vásárolni magának, az egészségügyből pedig számos szakember hiányzik.

Szerinte a jelenlegi állam mentalitásában a harcot, az agressziót választotta a béke és a megértés helyett, totális hatalomkoncentrációra törekszik, nem a párbeszédben, hanem a megfélemlítésben hisz, lebontja a jogállamot. Ezzel feléli gyermekei jövőjét, és olyan országot teremt, ahonnan egyre többen mennek el – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: az MSZP ezzel szemben olyan államban hisz, amely a polgáraitól kapja a felhatalmazást, és őket is szolgálja, amelynek működése átlátható, óvja a demokratikus működést, és amelynek minden polgárát megilleti a biztonság.

Közölte: pártja ezért új társadalmi szerződést akar létrehozni, amelyhez tömegekre van szüksége. Hozzátette: választók sokaságával kíván olyan országot teremteni, amely méltó Szent István örökségéhez.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
A gyakorlaton kéne dolgozni gőzerővel! Ehhez viszont meg kéne buktatni a regnáló rablóbandát! Ez eddig harmatgyenge, Jóska!
kata53
Újabbat mondjál Jóska! ezt eddig is tudtuk!
F_Viktor
Tóbi, legelőször kiszállni az Audikból, hogy tisztán lássatok, utána szerénység, alázat, becsületesség azok felé akit képviseltek, összefogás, személyes ellentétek félretétele, vagy más hivatás keresése, o'szt jöhet kormányváltás!
Ha ez így megtörtént, tudok adni tanácsokat a helyes kormányzáshoz is :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.