A devizahiteles polgárokon felül, a bankok is bírósághoz fordulnak, hogy igazukat bizonyítsák, a napokban kezdődik két bank állam elleni keresete is.

Augusztus 22-én a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet, hétfőn pedig a K&H Bank megy perre a magyar állam ellen, a Fővárosi Törvényszéken – írja a Stop.hu. 

E hét elejéig több mint harminc bank nyújtott be keresetet, de augusztus 25-ig még van lehetőség a keresetek benyújtására. A július 26-án lépett hatályba a törvény a hitelszerződések egyoldalú módosítását – például kamat-, költség-, vagy díjemelést – megengedő szerződéses kikötéseknél azt a vélelmet állítja fel, hogy azok tisztességtelenek és érvénytelenek. Ezt mintegy 400 magyarországi pénzintézet megkísérelheti bíróság előtt megdönteni az állam elleni perben.   

Az ítészek a fellebbezéseket követően harminc napon belül meghozzák a jogerős határozatokat, így az év végére le is zárulhat a perfolyamat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Csak nehogy a nép számoltassa el a bankokat is!
tivoli
Az állam majd sajnálattal tudomásul veszi a vereséget de elmondhatják, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a devizások megmentéséért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.