Nem csak Budapest egyik legprémiumabb luxusirodáját, az Eiffel Palace-t, és nem is csak a tiszaroffi kastélyt vette meg az utóbbi időben a Magyar Nemzeti Bank – írja az Index.

Budapest belvárosában is vettek egy négyemeletes épülettömböt, méghozzá 450 millió forintért. Az Ipartestületek Oroszágos Szövetsége (IPOSZ) nevű érdekvédelmi szervezet korábbi székháza, tavaly december 21. óta a nyár közepéig a jegybank tulajdona volt.

A négy emeletes, 615 négyzetméteres saroképület vételára, mint azt az Index megtudta, 450 millió forint volt. Majd, miután ült rajta fél évet a jegybank, idén június 18-án továbbadta saját, újonnan felállított oktatási-tudományos alapítványa, a Pallasz Athéné Domus Scientiae Alapítványnak.

Németh László IPOSZ-elnök elmondta nekünk, hogy voltak más vevők is ingatlanra, egy külföldi érdeklődőnek már épp eladták volna az egyébként már két éve hiába árult épületet. Az MNB ajánlata az utolsó pillanatban jött, és nagyobb összegről szólt – illetve egyébként is szívesebben adták el magyaroknak az épületet.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Saját alapítványának??? Az alapítványok arra jók,hogy kimentsék a pénzt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@human: Nem régen rágtam át magam a BKV-s mutyikon. 1997-2009 között amik történtek azok sem voltak piskóták, kiverte nálam rendesen a biztosítékot. Akkoriban lereagálták a Zemberek, társadalmi felháborodás volt tapasztalható (aminek eredménye 2010-ben a választáskor csúcsosodott ki). Most pedig mindenki csendben figyeli, hogy a tízes számrendszer egészen más dimenziójában napi szinten megy a Zemberek meglopása.
vörösfuvalat
Kérem mi ehhez képest Hagyó 25 millája/ha igaz egyáltalán/
nem Szűz Mária országa vagyunk hanem a hülyék országa.
Naki
@1magyar:bizony hogy szakadjon meg mint a véres hurka a sok ingyenélő haverjaival együtt.Aztán szépen eladják saját maguknak fillérekért...
Desischado
Kérem, így kell az állami vagyont magánkézbe játszani! F Viktor tökéletesen fogalmazta meg a lényeget! Engem már csak az érdekel, meddig lophatnak még büntetlenül?! És mi lesz, ha már nem lesz mit ellopni?
tivoli
Mint a tolvajok gyülekezetében, állandóan a lopáson jár az eszetek. Ez valami szakmai ártalom?
Cukkini
Ki csak a saját haját turkálja, annak nem lesz irodája, se háza. Haza, a magyar haza megköveteli a gazdagságot, hozzá a kevés aggságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.