"Az önkényúr az EU-ban" címmel jelent meg egy cikk a Foreign Policy című nemzetközi politikai lapban Orbán Viktorról. A cikk arra keresi a választ, hogyan lett a liberális rendszerváltó fiatalból putyinizálódó politikus, aki megtagadta saját korábbi elveit is. A Foreign Policy nemzetközi politikai magazinban a Közép-európai Egyetem (CEU) egyik oktatója, Amy Brouillette arról ír, a tusnádfürdői beszédében Orbán kifejtette arra vonatkozó tervét, hogy illiberális államot hoz létre országából, Oroszországot és Kínát hozva fel modellként. Bár a kormány szerint nem az emberi jogokól volt szó a beszédben, a lap megjegyzi, ez volt Orbán "legpimaszabb demokráciaellenes sortüze" 2010-es hatalomra kerülése óta, annak ellenére, hogy a kormányfő évek óta vitázik az EU vezetőivel a demokratikus fékek és ellensúlyok megszüntetéséről, új alkotmányt és médiatörvényt fogadtatott el, csökkentette az Alkotmánybíróság hatáskörét és új választási törvényt vezetett be, amely a kritikusok szerint szabad ugyan, de nem tisztességes. "Sokkan attól tartanak, hogy 'Magyarország putyinizálódása' megy végbe – és ezt az aggodalmat támasztja alá Orbán egyre jobb kapcsolata is Moszkvával" – írja a lap, amely hozzáteszi, egyesek szerint a tusnádfürdői beszéd a végső lépést jelenti Orbánnál az egykori ígéretes közép-európai reformerből "Európa egyik legaggasztóbb önkényurává".

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A legszomorúbb az hogy ezeket a cikkeket a befektetők is olvassák.
bakegya
@Dr. Felipe: így van,de legalább egy racionális elemző vélemény.
pbalage
@Dr. Felipe: és szerinted a befektetők eddig nem tudtak ezekről a dolgokról? Már régebben lekoptak, csak azok maradtak, akik kénytelenek itt maradni, vagy kaptak valami nagy engedményt/támogatást.
A kettő között már most is üres a tér, de akkora, hogy már lassan két galaxis közé kell elképzelni.
F_Viktor
@pbalage: Így igaz, a befektetőknek létkérdés, hogy mindent tudjanak arról az országról ahová milliárdokat fektetnek.
bencemacska
Az a szerencsénk, hogy vannak olyan befektetőink - még - akik nehezen mozdulnak, és ezért fogcsikorgatva, de várnak: l. . RTL.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.