Biztosan áremelkedést hozott volna az egészségesebb menzakajákat előirányzó rendelet, ráadásul egy hónappal az önkormányzati választások előtt – ezért volt valószínűleg politikai oka is, hogy januárra tolták a reformot – írja a hvg.hu.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a halasztást bejelentő sajtótájékoztatóján viszont a „közétkeztetés résztvevőire" fogta a csúszást, mint mondta, több jelzést kaptak tőlük, hogy – szerződéseik, alapanyag-beszerzéseik miatt – nem elegendő a felkészülési idő.

Rózsás Anikó, a közétkeztetést is végző Elamen Zrt. nyugat-magyarországi területigazgatója a hvg.hu-nak azt mondta, a drágább alapanyagok miatt így képtelenség kihozni az új, egészségesebb étkezést az eddigi normából. „Csak más alapanyagok terhére jön ki, mondjuk én eddig heti 3-4-szer is beterveztem gyümölcsöt, de csak kétszer férne bele".

Szombathelyen az összes iskolát ők látják el, ebédből 10 ezer adagot főznek, ezeket 55 konyhán szolgálják fel.

Hiába tolta el a minisztérium az egészségesebb ételek főzésére kötelező jogszabály hatályba lépését, a területigazgató úgy döntött, hogy mégis ennek megfelelően főznek szeptemberben.

Böröcz Lajos szerint – aki a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) főtitkára – korai lett volna az EMMI rendeletének szeptemberi bevezetése, mert az nem volt megfelelően előkészítve. „Kampány is kellene, hogy elmagyarázzák a gyerekeknek, a szülőknek, de még a pedagógusoknak is, hogy mindez miért történik, miért lesz jó a változás.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Jesszusom, milyen lehet az a halgaluska leves??? Fúúújjjj :(
Majd jól lemondják a szülők az ebédet, így a konyhák bezárnak. Lesz megint pár munkanélküli.
Ezek tényleg kezelésre szorulnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Azok a meghívott gyerekek, ott a Hiltonban is reform kaját kaptak? Erre válaszolj, te meggárgyult esztergályos selejt! Mert ha igen, akkor minden menzán azokat a kajákat vezessék be!
esdi
A menzareform üdvözlendő. Talán az első lépés az lenne, hogy tisztességesen megfizetik /őket is!/ mindazokat akik a konyha körül dolgoznak, hogy ne legyen szükségük arra +természetbeni jövedelemre amit tisztelet a kivételnek haza visznek. Mivelhogy az ő családjuk is szűkölködik, így tud segíteni magukon. Ettől máris javulna a színvonal. A másik pedig az, hogy azt is tudni kéne, vajon milyen ételek kerülnek otthon az asztalra? Ettől gyökeresen hiába térnek el, a gyerekek el fogják utasítani! A harmadik, hogy tudni kéne, maguk a gyerekek mit fogyasztanának szívesen? Azt kéne ízletesen és egészségesen megfőzni Van bőven konyhatechnikai trükk, hogy akár a gulyásleves is készülhet ehető sovány hússal, kevés zsíradékkal, nem egy darab undorító kövér caplival! Megjegyezni kívánom, igaz ez még a komenisták idejében történt - az én gyerekeim olyan óvodába jártak, ahol négyszer! sütöttek a számukra kítünő buktákat, túróslepényeket, pogácsákat. Érdekes, soha sem maradt.
bakegya
...a "rendeletkomtabilitás" a húsosfazékban már bukik,ugyanis a konyhásnénik is éhesen és üres szatyorral kényszerülnek haza menni aludni.Nekik már valsz nem élnek a szüleik akik pótolhatnák a hiányzó husadagjuk-mint ahogy hungarikussan megszokhatták...
m.macskosz
@silber13: Pont ez jutott eszembe.:--libaerőleves zöldséggel, lúdgége tésztával, csirkemellfilé calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, brokkolirózsával és párolt rizzsel, desszertként pedig joghurttortát eperöntettel--én sem ájulnék el tőle.
Azt meg kimondottan sértésnek venném, ha homárral, langusztával, Szent Jakab-kagylóval vagy épp osztrigával kínálnának.
Nil
Még mennyi pénzt akarnak elkérni azért a moslékért amit a gyerekek szerencsére nem esznek meg vagy ha igen betegek lesznek tőle. Aki nem az olyan kaján szocializálódott mint a menzakaja az nem bírja nem véletlen a sok megbetegedés: emésztőszervi panasz ételallergia stb
Desischado
Ezen is nyerészkedik valaki, a nyakam rá! Azért indult ez a "reform"! Mint a dohánynál! Büdös férgek, el a kezekkel a gyerekek ennivalójától!!! Zabáljátok meg ti!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.