A Gyermekrák Alapítványnak több mint kétezerrel többen ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, mint tavaly – írja a Népszabadság.

A civil szervezetek az idén több támogatáshoz jutottak a személyi jövedelemadó egy százalékából, mint tavaly, de az így kapott 7,3 milliárd forint így is jóval elmarad a korábbi csúcsoktól, 2008-ban még 9 milliárd forinthoz jutottak ebből a forrásból – írta a Népszabadság.

Pénteki számában a lap kiemeli, hogy a legtöbb támogatáshoz a Gyermekrák Alapítvány jutott, annak ellenére a szervezetet számos kritika érte, és az ügyészség is hűtlen kezelés miatt vizsgálódik az alapítvány ügyeiben. A szervezetet az idén a tavalyinál kétezerrel többen, 64 590-en segítették adójuk egy százalékával, a támogatási összeg pedig meghaladta a 221 millió forintot, ami 18 millióval több a tavalyinál.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Ezt az alapítványi témát, ha ezer évig élnék sem tudnák lenyomni a torkomon. Olyan feladatokat lát/ná/nak el, ami állami lenne. Nyilván így még kevesebb jut oda ahova kéne, mert beépül egy +szervezet, akik szintén ebből szeretnének megélni! Hozzáteszem, biztos itt is vannak kivételek, tisztességes, jószándékú emberek, nem őket ostorozom. Hol van az állami szerepvállalás? Véletlen lehet, hogy nincs?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cukkini
Egy botrányos alapítvány, nem biztos, hogy hátrányos helyzetbe kerül, ha kiderül népszerűsége. Ugye milyen hitvány világ ez... elvégre van rá ígény.
Bátran mondom ki én.
mariaberta
Mert az emberek szívből utálják, ha rámásznak valakire, és ki akarják csinálni. Erre adnak ilyen választ!
Tekla
@mariaberta: Szerintem , ennyire fogyatékos agyúak között élünk! Életveszélyben!
szöszmösz
@pbalage: A Lázár is azt mondta vissza fizette a külföldön illegalitásban elb@szott közpénzeket. Ki látta? Milyen számlára fizette?
volvós
@szöszmösz: Az soha nem PUBLIKUS !!! Költené inkább életmentö
gyógyszerekre a családjával együtt !!!
mariaberta
@Desischado: Egyetértek. ha segíteni kell, sem alapítványnak, sem TV-s gyűjtésnek többé nem adok egy vasat sem.
Még mindig nem tudjuk, hogy az árvízkárosultak, a vörös iszap áldozatai megkapták-e az adományokat.
Vagy tud valaki elszámolásról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.