Az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit, a szankciókra adott orosz válasz magyar vállalkozásokat sodorhat, és sodor már bajba – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken egy budapesti díjátadón.

"Fontos kérdés, hogy mit gondolunk a demokratikus értékekről és az országok szuverenitásáról, ebben a magyar kormány álláspontja világos" – fogalmazott Varga Mihály.

Kiemelte ugyanakkor: nemzetgazdasági miniszterként fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy az oroszt-ukrán konfliktusra adott uniós válasz sérti a magyar gazdaság érdekeit, kockáztatja annak a növekedésnek a folytatását, amelyet a magyar gazdaság elért.

A kormány folyamatosan egyeztet a vállalkozói érdekképviseletekkel. Folyamatosan figyelik, hogyan lehet a magyar vállalkozásoknak segíteni, hogyan lehet új piacokat, illetve olyan közvetítőket találni, amelyek ezt a remélhetőleg csak átmeneti szankciós helyzetet feloldják, és a magyar termékeket el tudják juttatni az orosz és ukrán piacokra – hangsúlyozta a miniszter.

A kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy minden segítséget és támogatást megadjon a magyar gazdaság szereplőinek az ukrán és orosz piacokon való tartós, stabil jelenléthez – jelentette ki Varga Mihály. Hozzátette: azok a vállalkozások, amelyek ezekről a piacokról kiszorulnak, nagyon nehezen tudnak majd visszakerülni.

A nemzetgazdasági miniszter ismét kifejtette: átmenti megoldás lehet a közvetlen direkt támogatások európai uniós kifizetése, de az egész szankciós politika felülvizsgálatára és átgondolására van szükség.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
MIsi !!! Egy ember csak akkor lehet ilyen h...e, ha képezi magát !!!
Kellene valamilyen pénzügyi tanácsadó melléd, vagy egy egyetemista,
aki ért is ehhez...Neked meg szépen le kellene mondanod !!!
Aztán élhetnél a Pasaparki rezidenciádon havi 47 ezerböl...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Talán az EU-nak egy kicsivel fontosabb, hogy Oroszország ne falja fel Ukrajnát is, mint az, hogy most pár magyar cég tud-e szilvát meg zöldbabot exportálni Moszkvába vagy sem...

Varga Mihálynak mondjuk biztos szokatlan lehet, ha valaki nem pillanatnyi érdekek mentén politizál, de hát majd megszokja, addig meg lehet berzenkedni...
coni
Valóban az Uniónak fájni fog, de ha egységesen lépnének fel (nem lógnánk ki a sorból), akkor Moszkva gyorsan feladná, és minden visszatérne a normál kerékvágásba.
Ha viszont nincsenek szankciók a háború tovább terjedhet (nem véletlenül félnek a volt szovjet államok lakói). Aki ismeri az orosz ellátási helyzetet az tudja, nem kell hosszú időre berendezkedni, csak ha vannak olyan sztrájktörők, mint V.M.
kukac50
A Fidesz meg állandóan sérti az uniós szabályokat! Nem tartják be ami minden uniós országra egyformán kötelező.
nemkati
Ja. Az úniós szankciók kizárólag a magyar vállalkozók érdekeit sértik, direkt így találják ki őket. Hát azt miért nem tetszik észrevenni Misi bácsi, hogy a magyar törvény(telenség)ek hogy sértik a magyar vállalkozók érdekeit? pl 350 birka, trafikok, stb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.