Elfekvő készleteiből küld lőszereket és más hadfelszerelést a kurdok támogatására a Magyar Honvédség Irakba – jelentette ki a honvédelmi miniszter újságírói kérdésre válaszolva pénteken Szombathelyen.

Hende Csaba közölte: az Amerikai Egyesült Államok által közvetített igénylistának megfelelően állították össze a küldeményt, amely már szállításra készen áll.

Ezek az eszközök a Magyar Honvédség hadrafoghatóságához, harckészségéhez, alkalmazhatóságához már nem szükségesek, a feleslegessé vált, elfekvő készletekből kerültek ki – mondta.

A honvédelmi miniszter közölte: Magyarországot, a kormányt rendkívüli módon aggasztja és mély megdöbbenéssel tölti el mindaz, ami az Iszlám Államnak nevezett terrorszervezet fennhatósága alatt történik Irak és Szíria területén.

"Különösen aggódunk azokért a keresztény emberekért, kisebbségi csoportokért, amelyek a legsúlyosabb üldöztetésnek, tömeggyilkosságoknak vannak kitéve" – tette hozzá Hende Csaba.

A nemzetközi közösség meggyőződése, hogy ami történik, megengedhetetlen, mert minden határon túlmegy – mondta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Akkor azon se lepődjünk meg, ha a harmadik besül lőszer után megtámadnak bennünket!
DR Eric CARTMEN
Aha. Tudjuk, a fradi pálya felett röpködő Grippenek meg épp arra jártak. Ingyen. Itt tényleg mindenkit hülyének néznek??
pbalage
"a készletek csak feküdgettek ott az egyik sarokban, lóvé meg nyista, muszáj volt eladni, bíró úr, kérem."
Fradigege
Együtt érzek veled Csabi! Borzalmas dolog ez a miniszterség! 2 miatyánk, 4 üdvözlégy'! Ez kísérje szerencsétlen karriered sorsát! Borzalom, amit e gyönyörű szép világunk terhei a válladra raktak.

Nem ráz meg a sorsod kis törpicsek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.