A magyar kormány eltökélt abban, hogy megvédje az étkezési utalványok új rendszerét – reagált Kurucz Éva kormányszóvivő arra, hogy a francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.

A kormányszóvivő MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében leszögezi: a kormány minden fórumon – így az amerikai bíróságon és Brüsszelben is – kiáll az Erzsébet-program mellett, amely a társadalmi szolidaritás egyik legsikeresebb programja Európában.

Az étkezési utalványokból származó bevételek ma már nem a multinacionális vállalatok extraprofitját gyarapítják, hanem az Erzsébet-programot erősítik, amely több tízezer hátrányos helyzetű gyermek, idős ember és fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé – áll a közleményben.

A Magyar Hírlap a szombati lapszámában írt arról, hogy Washingtonban választott bíróság előtt perli Magyarországot a Sodexo Pass International SAS. Az amerikai bíróság honlapja szerint a Sodexo kérelmét augusztus 15-én iktatták. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy mit követel a francia cég; témaként megadva az étkezési utalvány szerepel.

Ez utóbbiból az újság szerint arra lehet következtetni, hogy az Orbán-kormány által eszközölt átszervezések, illetve az Erzsébet utalvány bevezetése a perindítás oka. A Sodexo ugyanis egyértelmű vesztese volt a milliárdos magyarországi utalványüzlet állami kézbe vonásának.

A lap emlékeztet arra is: az ugyancsak francia Le Cheque Déjeuner csoport már tavaly decemberben elindította kártérítési eljárását ugyanezen a bíróságon e témában.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé – áll a közleményben". Itt gondolom a politikusokra gondolnak, mert azok eléggé fogyatékosok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Ezért kell a reklűm pénz ( Bözsi utlvány) .
100 ft brutto nevezzük nevén a gyereket , 47 forint lejön mert adó járulék stb. Na marad 53 ft . Azt beteszed a bankba ott megfialik mondjuk olyan -3 forintal akkor mikor kiveszed marad 50 ft. Na emész vele a boltokba meg ide oda aztán ellop az állam belőle 13.50 et mert 27 százalék áfa van ,nem mindenen de ez kell . Na marad 36.5. Ha van egy kis deviza részleted akkor e fenti folyamat miatt az euró folyamatosan drágább lessz igy a maradék 36.50 ből befizeted a részleteket ami 30 ft és szépen megélsz egy gyerekel a 6.50 ből egy hónapig na ennyit ér a pénz ,mivel folyamatosan lopnak.
Grafix69
Jaj még elmonodom a hogyantot műsik országba. 100 ft brutto az állam elvesz belöle 27 ft ot de mivel nős vagy vissza a d neked 15 ft ot .Azért adja visssza mert támogatja ha gyermeked van stb na akkor marad 88 ft na ezzel be is fejeződőtt a levonásod. Ha beteszed a bankba akkor havi 1 ft a kártya használat és nem veszit semmit az értékéből a pénzed. Ha élelmiszerre költöd az import kivételével áfa mentes . Ja és ha bérelsz egy lakást akkor le kell vonni belőle 28 ft ot és marad 60 a rezsid meg olyan 6 ft. megmarad 54 ft kajára ,ruhűra stb.
pbalage
@Grafix69: ez jutott eszembe róla:

30 ezer fel akarva az 28.500, kilenc nap az átfutási idő, 28.500 átfutva 9-cel, az 2.300.

www.youtube.com/watch?v=U-NVFRJ0M9A

jó mulatást! (ha még nem láttad)
köhögő bolha
Örökké megvédenek,szabaságharcolnak,békemenetelnek,pedig csak normális fizetések,és vezetők kellenének!

hungarianvirus.files.wordpress.com/2012/08/hofi-orban.jpg
csikknorisz
Erzsébet-program: 3,5 milliárd egy évben. Kaszinósok adókedvezménye: 7 milliárd egy évben.
Desischado
Én például még soha nem kaptam 200 ft-os utalványt sem. igaz, bocsi, közmunkásnak, minimálbéresnek nem jár. Amúgy Grafix69 leírta a lényeget. Orbánbánnak és a bandájának kell a pénz! Nehogy má' ebből ne lopjanak! Hát hogy képzeli ezt bárki is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.